• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIN JE RONALDOVA NOĆNA MORA - SAMO GA JE JEDNOM MATIRAO: Znam da mu ne prijaju porazi, ali ga razumijem!

Autor Haris Krhalić

Vladimir Stojković je i sa 40 godina nerješiva enigma za Kristijana Ronalda!

 Vladimir Stojković o Ronaldu Izvor: Twitter/AlCR7Media/Screenshot

Dugogodišnji čuvar mreže reprezentacije Srbije Vladimir Stojković bio je glavna tema svjetskih medija kada je u meču njegove Al Fejhe i Al Nasra zaustavio Kristijana Ronalda. Sa 40 godina uspio je da sačuva mrežu svog tima i poslije remija bez golova za ovaj neuspjeh je platio trener Rudi Garsija koji je otpušten. 

Poslije 18 šuteva na gol Vladimira Stojkovića nijedan nije ušao u mrežu, a u jednom napadu je Stojković uspio Kristijanu da uhvati i "živu" loptu. Sada se Stojković oglasio i otkrio kako je bilo gledati Ronalda tako nervoznog poslije meča.

"Generalno Ronaldo je rođeni pobjednik i svakako svaki neuspjeh i svaki poraz mu ne prija. Ja to razumijem kao sportista. Nije tu bilo ništa pretjerano, već nervoza zbog tih izgubljenih bodova i izgubljenog prvog mjesta na tabeli", rekao je u jutarnjem programu TV Prva Stojković, pa je nastavio: "Oni su bili veliki favoriti na papiru. Nama je ta utakmica došla kao neki poklon, nismo imali mnogo toga da izgubimo. Svakako su nam bodovi mnogo značili u borbi za opstanak, pogotovo što je motivacija velika protiv jedne ekipe gdje igra i Ronaldo i proed njega ima i pet šest velikih zvijezda. Sigurno draž i biće zapisano u istoriji. Svi smo bili motivisani i eto izvukli smo taj važan bod", istakao je on. Pogledajte njegovu odbranu protiv Kristijana Ronalda: 

Na kraju je čak 18 puta lopta išla ka Vladimiru Stojkoviću, ali nijednom iza njega. Ipak iskusni čuvar mreže nije želio da se sve zasluge pripisuju njemu. 

"Jeste, malo u okvir, malo van, ali napadali su nas zaista 90 minuta, ali imali smo i mi svoje šanse i čak smo na kraju možda zaslužili i pobjedu. Kažem vam to je zasluga i našeg trenera koji je jedan od rijetkih kojji je dugo ostao u Saudijskoj Arabiji. Ovde je jako teško ostati preko šest mjeseci, mislim da je prošle godine svaki klub promijenio trenera. Mi smo jedini koji smo ostali na okupu."

Do sada je imao pet susreta sa Ronaldom i opet je uspio da ga zaustavi. Zapravo samo na njihovoj prvoj utakmici jedan od najboljih fudbalera svih vremena mu je dao gol. 

"Pa prva moja utakmica proitv njega je kad je napustio Sporting i otišao u Mančester junajted, a ja sam došao u Sporting. Tad mi je dao gol, izgubili smo 1:0 u Portugalu. Tad se nije radovao jer je Sportingov navijač i ponikao je u klubu. Imali smo susrete u reprezentaciji, dva puta je bilo neriješeno – 1:1 na Marakani i 1:1 iu Portugalu i zadnji put smo izgubili na stadionu Benfike 2:1, ali mi je dao samo taj jedan gol u Ligi šampiona za Mančester junajted", prisjetio se Stojković. 

Sa dolaskom Kristijana Ronalda u Saudijsku Arabiju i drugi klubovi su krenuli u trku za najvećim svjetskim zvijezdama, ali je liga prema riječima bivšeg golmana Partizana i ranije bila jaka. 

"Sigurno! Jako mi je bilo drago kad je došao u Saudijsku Arabiju. Ali i prije njegovog dolaska ova liga je bila jaka i dovođena su velika imena. Svaka ekipa ima pravo na osam stranaca i to svaka ekipa iskoristi taj benefit. Sa njegovim dolaskom je otišlo na viši nivo i biće još više. On je samo jedno veliko poboljšanje", naglasio je Stojković u razgovoru za "Prvu". 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC