• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO SAZNAJE: SVE JE GOTOVO, CRVENA ZVEZDA IMA NOVOG TRENERA: Barak pristao, crveno-bijeli daju milione za njega

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda ima novog šefa stručnog štaba, u pitanju je Izraelac Barak Bahar!

 Bahar novi trener Zvezde Izvor: Profimedia

Gotovo je! Kako MONDO saznaje izraelski stručnjak Barak Bahar konačno je prihvatio ponudu i postaće prvi trener Crvene zvezde naredne sezone. Njemu je ponuđena plata od 1.000.000 evra po sezoni što je on i ranije prihvatio, ali sada je klub uspio da dogovori sve detalje. 

Dosadašnji trener Makabija iz Haife tražio je da sa njim u Beograd stignu pomoćni trener Gaj Sarfati, trener golmana Gaj Vajzinger i kondicioni trener Dror Šimšon. Sada, kada je klub iz Ljutice Bogdana dogovorio saradnju i sa njima Barak stiže u Beograd gdje će potpisati dvogodišnji ugovor. 

Trenutno se pregovara i oko obeštećenja koje za svog stručnjaka traži Makabi. Barak ima ugovor do kraja sezone 2023/24 i najverovatnije će crveno-bijeli morati da isplate 600.000 evra kako bi ga tim iz Izraela pustio. Ipak, kako je ranije najavljivano MONDU, klub neće praviti problem svom dugogodišnjem treneru. 

Barak Bahar ima 43 godine i kao fudbaler igrao je u defanzivi. Nastupao je za deceniju i po za izraelske klubove, a onda se posvetio trenerskom poslu. Prvo je bio asistent u Ironi Kirjat Šmoni, a onda je preuzeo ovaj klub 2012. godine. Tu je ostao tri godine, da bi od 2015. do 2020. godine vodio Hapoel Ber Ševu. Zatim je seo na klupu Makabija iz Haife sa kojim je osvojio posljednje dvije titule šampiona Izraela, a sada je na putu da osvoji i treću.

Navijači Crvene zvezde su ga dobro upoznali na početku ove sezone kada je sa Makabijem eliminisao Crvenu zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U toku pregovora sa crveno-bijelima on je imao i ponudu Olimpijakosa, kao i nekih drugih klubova, ali se na kraju odlučio za dolazak u Beograd.

Dok se Barak Bahar bori za titulu u Izraelu Crvena zvezda će na startu plejofa Superlige u derbiju sa TSC-om moći da osvoji titulu, dok se crveno-bijeli bore i za trofej u Kupu Srbije. Naredne sezone će kao šampioni imati direktno mjesto u Ligi šampiona, što je vjerovatno jedan od motiva za dolazak izraelskog stručnjaka u Beograd. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mnk

Ovaj odlazi prije zime, zivi bili pa vidjeli. Kad ga igraci pocnu da buse jer zaradjuje vise od njih ima da se zapitaju svi u upravi sto im je ovo trebalo.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC