• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potrošili 600 miliona, pa našli trenera! Čelsi konačno riješio najvažnije pitanje, Argentinca čeka težak zadatak

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Čelsi je konačno postigao dogovor sa Maurisijom Poketinom koga su jurili nedjeljama.

 Maurisio Poketino preuzima Čelsi Izvor: Profimedia

Čelsi je konačno riješio pitanje trenera i od ljeta će ih voditi Maurisio Poketino, prenosi dobro obaviješteni italijanski novinar i insajder Fabricio Romano. Već sedmicama trajali su pregovori sa Poketinom i taman kada se činilo da će posao propasti, gazda kluba Tod Boli pristao je na sve uslove koje je postavio Argentinac, što podrazumijeva da će imati odrešene ruke da se odrekne viška fudbalera, odnosno u klub će dovesti i saradnike bez kojih nije želio da dođe na "Stamford bridž".

Takođe, Maurisio Poketino će dobiti i veliki budžet za nove igrače, ali pitanje je koliko će Čelsi smjeti da kupuje pošto je u prethodnih godinu dana potrošio 600 miliona evra, a neće igrati Ligu šampiona. Finansijski fer-plej mogao bi da ima zato napravi velike probleme, ali sigurno Argentinac zna u šta se upleo.

Čelsi je još od marta bez trenera kada su smijenili Grejema Potera, trenera sa kojim su ljetos potpisali petogodišnji ugovor. Rezultati nisu dobri, atmosfera nije bila sjajna, pa je odlučeno da poslije propalih pregovora sa Luisom Enrikeom, Julijanom Nagelsmanom i Maurisijom Poketinom - izaberu privremeno rješenje. Stigao je čuveni Frank Lampard koji je Čelsi poveo do najgorih rezultata u posljednjih 30 godina, i klub može da se "pohvali" da je od 18. marta pobijedio u jednoj utakmici i to prije nekoliko dana protiv Bornmuta u gostima (3:1).

Vidjećemo da li će Poketino uspjeti da "razmrda" Čelsi kao što je to učinio na klupi Totenhema, kluba sa kojim nije osvojio ništa, ali je igrao finale Lige šampiona 2019. godine. Samo par mjeseci kasnije dobio je otkaz. Od tada je radio u Pari Sen Žermenu, ali nije uspio da se uklopi sa zvijezdama poput Mesija i Mbapea, pa je poslije tri osvojena pehara takođe dobio "korpu". Radio je još u Espanjolu i Sautemptonu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC