• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo se kockao sa sastavom i promašio! Romi "visi" i Konferencijska liga, ali Žoze tipuje na finale Lige Evrope

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iako je Roma u seriji loših rezultata u prvenstvu Italije zbog koje joj čak prijeti i ostanak bez evropskih takmičenja, Žoze Murinjo je u nedjelju poslao "rezervni" tim u Bolonji i promašio! Ipak, oborio je "lični" rekord.

 Bolonja - Roma Serija A 35. kolo Žoze Murinjo Izvor: EPA/ELISABETTA BARACCHI/ANSA

Roma je nastavila negativnu seriju!

"Vučica" je doduše uspjela da osvoji bod na gostovanju u Bolonji zbog odluke Žozea Murinja da među startere gurne mlade igrače poput Benjamina Tahirovića, Filipa Misurija, Milu Svilara, Nikolu Zalevskog... Sa 25 godina i 34 dana u prosjeku, to je bila najmlađa početna postava koju je Portugalac izveo u karijeri u Seriji A.

BOLONJA - ROMA 0:0

Time je Portugalac zakomplikovao plasman u Evropu, ali nije želio ništa da rizikuje pred revanš polufinala Lige Evrope protiv Bajera u Leverkuzenu sljedećeg četvrtka kada će braniti minimalnu prednost iz prvog meča sa "Olimpika".

Očigledno želi da osigura plasman u finale i da poslije prošlogodišnje titule u Konferencijskoj ligi donese još jedan evropski trofej u "vječni grad".

Pred početak utakmice na "Renato Dal'Ari" je malo evocirao uspomene sa nekadašnjim igračima Intera, a danas trenerom Bolonje Tijagom Motom i napadačem Markom Arnautovićem, s kojima je 2010. godine osvojio "tripletu".

Ipak nije uspio da s "mladićima" prekine negativnu seriju od čak pet utakmica bez pobjede i predstoji mu da u preostala tri kola protiv Salernitane, Fiorentine i Specije osigura nastup u Evropi.

Štaviše, domaći tim je imao više loptu u nogama, više šansi za golove, ali su danas golmani Svilar i Lukaš Skorupski uspjeli da sačuvaju svoje mreže. Uveo je u drugom poluvremenu portugalski stručnjak standardne prvotimce, među kojima i Nemanju Matića, srpskog internacionalca, ali se rezultat do kraja nije promijenio.

Najbolju priliku za pobjedu Rimljana propustio je Tami Abrahamu 87. minutu kada je sjajno odbranio golman Bolonje i spasio svoj tim.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC