• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRESEDAN KAKAV NIJE VIĐEN U FUDBALU: Vinisijus poludio zbog rasista, donesena odluka mimo pravila

Iako pravila kažu da nije bilo moguće poništiti crveni karton, FS Španije je to učinio jer je uzeo u obzir sve okolnosti, prije svih onu koja kaže da su rasisti više od 90 minuta vrijeđali Vinisijusa.

 Savez poništio crveni karton Vinisijusu Izvor: Profimedia

Brazilski fudbaler Vinisijus Žunior je već dva dana u centru pažnje fudbalske javnosti zbog skandala koji se dogodio na meču njegovog Real Madrida i Valensija. Veliki broj navijača na "Mestalji" je na rasnoj osnovi vrijeđao Vinisijusa tokom čitave utakmice i zbog toga je u posljednjim trenucima susreta Brazilac izgubio živce i udario jednog protivničkog igrača, zbog čega je dobio crveni karton.

Pobjesnio je zbog rasizma koji "kulja" u Španiji i tražio je hitnu reakciju tamošnjeg Saveza koji je na kraju doneo neočekivanu odluku. Radi se praktično o presedanu jer su odlučili da ponište crveni karton, iako za to ne postoje osnovi u pravilima fudbalske igre.

Ipak, dobro znaju u Španiji da ovdje ne mogu samo da se vode pravilima, znaju i da su privukli negativnu pažnju za samo 48 sati i da je Vinisijus spreman da ode iz Real Madrida, a nije pomoglo ni ružno ponašanje Valensije koja je sve vrijeme pokušavala da "gurne problem pod tepih". Na kraju će klub sa Mestalje biti kažnjen sa čak pet utakmica bez navijača na tribini pod imenom "Mario Kempes", sve u nadi da će to opametiti rasiste koji su vrijeđali Brazilca.

Podsjetimo, Valensija je slavila 1:0, dok je Vinisijus isključen jer je u lice udario igrača "slepih miševa", ali je procijenjeno da je to učinio zbog izloženosti rasističkim uvredama koje su počele i prije same utakmice.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC