• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novljani bez licence, Bosančić ogorčen odlukom FSRS: Najlakše je Slobodu izbaciti, zašto nisu izbacili Krupu?!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Tri godine oni prave cirkus u ligi i ne ulaze u viši rang. Najlakše je Slobodu izbaciti, neka njih izbace", poručio je Mladen Bosančić, predsjednik Slobode iz Novog Grada koja nije dobila licencu za Prvu ligu RS.

 Predsjednik Sloboda Novi Grad o licenci - Najlakše nas izbaciti, zašto ne izbace Krupu Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Sloboda iz Novog Grada nije dobila licencu za takmičenje u Prvoj ligi RS i naredne godine igraće u nižem rangu – Drugoj ligi RS Zapad.

Možda će vas zanimati

 Klub koji je u proteklih godinu dana tri puta pogođen poplavama nije ispunio uslove koji se traže, čega su svjesni u Slobodi Novi Grad, ali su istovremeno ogorčeni odnosom FSRS prema njima i njihovim problemima, dok se kako ističu toleriše ponašanje pojedinih klubova koji su obesmislili Prvu ligu RS.

"Nama je sve poplavljeno, mi nismo imali mogućnost da predamo papire. Očekivao sam da će nam izaći u susret i da će nam dati licencu jer mi realno imamo bolje uslove od 20 klubova. Nakon poplave mi moramo da saniramo stadion, a nismo od nikog dobili niti jednu marku. Mi dobijamo 120.000KM godišnje iz opštinskog budžeta, a Prva liga nas košta 400.000KM, eto koliko sam ja donosio para. Ja te pare više nemam. Tri godine sam finansirao klub, više ne mogu da finansiram. Realno mi ne možemo sada da riješimo infrastrukturu. Da smo dobili pomoć od države, mi smo to mogli riješiti za mjesec dana, ali nismo dobili nijednu marku od bilo koga", rekao je predsjednik Slobode Mladen Bosančić u razgovoru za MONDO.

Prvi čovjek Slobode istakao je da se sve "lomi" na njegovom klubu, dok se tolerišu potezi drugih klubova koji iz godine u godinu obesmišljavaju takmičenje u Prvoj ligi RS.

"Najlakše je bilo Slobodu izbaciti, zašto nisu izbacili Krupu? Oni već treću godinu prave cirkus! Zašto oni već treću godinu pravi cirkus u ligi i ne ulazi u viši rang, prodaje prvo mjesto? Nas su oni koštali, mi smo dva puta napadali prvo mjesto, a nismo zbog njih ušli. Uvijek prodaju, i sad prodaju Zvijezdi 09, uvijek glume ne mogu dobiti licencu. Zgadilo mi se to više. Najlakše je Slobodu izbaciti, neka njih izbace! Oni su prošle godine trebali biti izbačeni iz lige jer nisu imali omladinsku selekciju i prošli su sa kaznom od jednog boda. Sada opet prave cirkus, ne mogu dobiti licencu...sramota", istakao je Bosančić.

Dodaje da su zbog problema sa poplavama koje su u tri navrata pogodile Novi Grad i poharale stadion Mlakve tražio da im se izađe u susret i omogući takmičenje, ali da nije bilo sluha.

"Mi smo tražili da uopšte ne uđemo u sistem licenciranja, već da nam se ona odobri, ali jednostavno nismo mogli dati finansijske garancije. Ja više ne mogu dati garancije da će sve biti kako treba jer nismo dobili nikakvu pomoć od države. Da smo dobili pomoć od države u saniranju objekta ja bih dao garancije.Stvar je u tom da se nekima daje za poreske dugove i čeka se, Radnik je dobio tolike pare i čekali smo ga, zašto se Sloboda ne može čekati? Jel Sloboda problem što nije iz Bijeljine, što nema svog ministra? Ja nemam nijednog politički angažovanog čovjeka ili direktora da mi dovlači pare od Vlade RS. Radniku se daju pare da plaća tuđe dugove, a ja sam tražio novac ne za dugove nego da se sanira stadion. Jednu marku nismo dobili. Šta trebamo više, da se popnemo u avion, srušimo se i izginemo da bi neko pričao o nama", zapitao se Bosančić na kraju razgovora za MONDO.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC