• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nermin Bašić protiv bivšeg kluba: Što prije zaboraviti Posušje, protiv Tuzla sitija da se vratimo na pobjednički put

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U jednom od najzanimljivijih mečeva 5. kola Premijer lige BiH, Željezničar u subotu od 20.45 časova na "Grbavici" dočekuje Tuzlu siti.

 Nermin Bašić Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Obaveze u Evropi poremetile su raspored Željezničara u Premijer ligi BiH, pa su sarajevski "plavi" od planirane četiri odigrali samo dvije utakmice. U njima su odigrali "toplo-hladno" - impresivno protiv Borca, za zaborav protiv Posušja.

Sada će tim Nermina Bašića ukrstiti koplja sa Tuzla sitijem, bivšim klubom aktuelnog stratega Želje, koji će sa svojom ekipom nastojati da zabilježi drugi ovosezonski trijumf u domaćem prvenstvu.

"Utakmica protiv mog bivšeg kluba, klub koji zaslužuje pažnju. Napravili su dobru ekipu, koja po meni može da se bori za Evropu. Nama je izazov da vidimo koliko brzo poraz iz prošle utakmice možemo da obradimo i da se vratimo na pobjednički kolosijek i na dobru igru koja nas je krasila. Želimo da se što manje prilagođavamo ekipama i da imamo svoj stil. Svaka utakmica je zahtjevna i ima posebnu pripremu. Ovo su utakmice u kojima ćemo mi vidjeti realno gdje smo i na čemu radimo", rekao je trener Željezničara, a prenosi klupski sajt.

Nakon odičnog meča protiv Borca, uslijedio je veoma loš nastup i poraz od Posušja. Ipak, neuspjeh na "Mokrom docu" nije uzdrmao Sarajlije previše.

"Atmosfera je dobra, poraz nas nije poljuljao, a poraz nekada i dobro dođe da nešto naučimo iz njega, da li smo naučili vidjećemo sutra", naglasio je Bašić, pa se osvrnuo i na stanje sa igračkim kadrom:

"Imamo problemčiće sa povredama. Štilić je duže odustan, možda će danas početi trenirati da vidimo u kakvom je stanju, Šehić je obnovio povredu zadnju ložu i za Abdulmalika će se mislim riješiti pitanje njegovog boravka i da će biti u kadru naredne sedmice."

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Prvotimac Željezničara Irfan Jašarević uvjeren je da "plavi" ne mogu ponoviti lošu partiju iz Posušja.

"Kao što kaže šef, svima je jasno da želimo da zaboravimo igru iz Posušja i da se okrenemo narednim utakmicama. Naglašavam igru, nismo dobro stajali, nismo dobro igrali kao u Evropi, kao protiv Borca. Željno iščekujemo utakmicu protiv Tuzle pred našim navijačima da pokažemo tu igru. Dobro smo radili ove sedmice i nadamo se osvajanju tri boda."

Duel na "Grbavici" zakazan je za subotu, od 20.45 časova.

PREMIJER LIGA BIH - 5. KOLO:

Petak:

Borac - Sloga Meridian (20.00)

Subota:

Igman - Posušje (17.00)
Željezničar - Tuzla siti (20.45)

Nedjelja:

Široki Brijeg - GOŠK (19.30)
Zrinjski - Zvijezda 09 (19.45)

Ponedjeljak:

Sarajevo - Velež (21.00)



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC