• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oštro saopštenje navijača Jang bojsa - napljuvali sve u grupi! Opleli po Lajpcigu, pa udarili i na Zvezdu

Autor Milutin Vujičić

Navijačima švajcarskog Jang bojsa rivali u grupi nisu po ukusu iz mnogo razloga.

 Oštro saopštenje navijača Jang bojsa Izvor: "Profimedia/ IMAGO

Ostkurve Bern, navijačka grupa Jang bojsa, objavila je saopštenje u kome je "napljuvala" sve svoje protivnike u grupnoj fazi Lige šampiona. Tako su svom večerašnjem protivniku Lajpcigu (18.00) zamerili na tome što su "plastični klub" u službi kompanije Red Bul, objasnili su da iza Mančester sitija stoji čitava država Ujedinjeni Arapski Emirati, dok im kod Crvene zvezde smeta glavni sponzor ruski "Gazprom".

U opštrom saopštenju, u kome se navijači švajcarskog kluba "bore protiv modernog fudbala" zamjeraju brojne stvari svojim rivalima u grupnoj fazi Lige šampiona, ali iako se očekivao dramatičan epilog - njihova odluka je da uprkos svemu što im smeta ne bojkotuju večerašnji meč protiv Lajpciga i da budu uz svoje fudbalere.

"Multimilijarderski fudbalski biznis je još više narastao i sada još više komercijalizovan i postao je još veće nemoralno čudovište. Čitave države 'peru ugled' preko sporta i preuzimaju i male i velike klubove, Svjetsko prvenstvo se daje zemljama koje krše demokratska i ljudska prava, a bogate tatice kupuju klubove za sopstvenu zabavu, bez ikakvog znanja. Svi žele profit od fudbala i pretvorili su ga u marketinški događaj", navodi se između ostalog u saopštenju navijača Jang bojsa u kome navijači ističu da se oni zalažu za "potpuno suprotne vrijednosti" od nabrojanih.

"Naša grupa 'G' objedinjuje bolje od svega ove navedene stvari. Iako je Lajpcig zapravo marketinški projekat, koji sramotno opstaje kao živa reklama, čak i naši ostali protivnici, inače etablirani tradicionalni klubovi, zaslužuju kritike. Mančester siti je projekat UAE i služi za pranje ugleda ove zemlje kako bi se kršenje ljudskih prava u toj zemlji predstavilo u boljem svjetlu. Čak i Crvena zvezda sa Gaspromom kao glavnim sponzorom, koji podržava rat Rusije protiv Ukrajine, pokazuje da je fudbal prljaviji biznis nego ikada", navode u saopštenju Jang bojsa i poručuju da je i UEFA i FIFA uključena u "korupciju, pranje novca i ugleda kao i modernog ropstva".

I pored svega, navijači Jang bojsa biće na tribinama za večerašnji meč u Bernu, kao i u revanšu u Lajpcigu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC