• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Halilhodžić glavni kandidat za selektora "zmajeva", ali Vaha odbio kafu sa Vicom Zeljkovićem?!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Legendarni bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić glavni je kandidat za upražnjenu klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine, saznaje naš portal.

 Vahid Halilhodžić glavni kandidat za klupu BiH Izvor: EPA/YOAN VALAT

Iz Fudbalskog saveza BiH potvrđeno je za MONDO da je popularni Vaha kandidat za mjesto selektora BiH, nakon što je ranije danas raskinuta saradnja sa Mehom Kodrom, koji je poslije samo dvije utakmice postao "bivši".

Nakon poraza na Islandu (1:0), podsjetimo, prvi čovjek FS BiH Vico Zeljković potvrdio je da će biti "rezova" i da će uskoro "popiti kafu sa Halilhodžićem", koji je u dosadašnjoj karijeri odveo četiri različite selekcije na Mundijal.

Halilhodžić je ranije potvrdio da će popiti kafu sa Zeljkovićem, međutim, kad je čuo za otkaz Kodri, promijenio je ploču.

U izjavi za  sajt "Reprezentacija.ba" taj potez je okarakterisao “neozbiljnim”, a čini se kako je još jednom dao do znanja da ga na klupi "zmajeva" nećemo vidjeti. Po ko zna koji put.

"Normalno da me je iznenadio potez ljudi iz Saveza. Čovjek je juče došao. To je neozbiljno. Ne bih dalje komentarisao", rekao je 70-godišnji stručnjak.

Upitan za najavljenu kafu sa Zeljkovićem, dodao je da nema ništa od toga.

"Nema ništa od toga, sve je propalo. Nema nikakvih razgovora", podvukao je Halilhodžić.

Nezvanično, čelnici FS BiH su spremni da ponude Vahi ugovor na pet godine, najveću moguću platu i odriješene ruke u radu, ali ako je suditi po ovoj izjavi, Halilhodžić je opet "odjavio" BiH.

Tokom trenerske karijere vodio je Lil, Ren, Pari sen Žermen, Trabzon, Al Itihad, Dinamo Zagreb i Nant, a bio je i selektor Obale Slonovače, Alžira, Japana i Maroka.

Posljednji angažman imao je na klupi Marokanaca, ali je otpušten neposredno pred Mundijal u Kataru gdje su "faraoni" osvojili četvrto mjesto i bili apsolutni hit Svjetskog prvenstva. Slična situacija dogodila se Vahi i sa selekcijom Obale Slonovače pred šampionat svijeta 2010. godine u Južnoj Africi, kao i pred Mundijal u Rusiji 2018. godine kada je vodio tim Japana.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC