• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šalke klizi prema Trećoj ligi Njemačke! Raspad sistema od raskida s "Gazpromom"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Šalke iz Gelzenkirhena ubrzano juri ka trećem rangu nemačkog fudbala.

 Salke tone ka trecoj ligi Njemacke Izvor: Profimedia/David Inderlied/dpa

Šalke, sedmostruki šampion Njemačke, osvajač Kupa UEFA iz 1997. i polufinalista Lige šampiona 2011. godine, prolazi kroz pravi pakao. Nakon što su prošle sezone (konačno) ispali iz Bundeslige, Šalke je prodao najbolje igrače, doveo sumnjive zamjene koje nisu uspjele da ih zamijene, tako da se poslije osam kola "Cvajte" nalaze u zoni ispadanja, sa više nego dobrim šansama da završe u trećem rangu njemačkog fudbala.

Šalke je očajno počeo sezonu i nakon poraza od St. Paulija u prošlom kolu smijenili su trenera Tomasa Rajsa i očigledno je da moraju da pronađu pravo rješenje jer vršilac dužnosti Matijas Krojzer nije uspio da "razmrda tim". U petak su doživjeli novi poraz od Paderborna (3:1) i pokazali da su u ozbiljnoj krizi.

Da nije bilo gola Kabadajia u praktično 100. minutu utakmice, Paderborn bi upisao laganu pobjedu od 3:0 zahvaljujući dvostrukom strijelcu Musliji i Plateu, tako da je sportski direktor Peter Knibel "bljuvao vatru" nakon još jedne katastrofalne utakmice igrača koje je sam doveo u klub.

"Protivnik je iskoristio našu nesposobnost kreacije kroz vezni red. Izgubili smo zasluženo. Ne možemo tako da se predstavljamo i žao mi je svih ljudi koji su danas došli na stadion. Stalno pričamo o našem kvalitetu, ali mi to ne prikazujemo na terenu. Posebno mi je žao vršioca dužnost Krojcera jer je dobro pripremio tim za meč, ali oni jednostavno nisu predstavili dostojno grb koji nose na grudima", kazao je Knibel.

Podsjetimo, Šalke je već godinama u krizi i počeo je "novu eru" raskidanjem dugogodišnjeg sponzorstva sa "Gazpromom". Odmah po početku rata u Ukrajini, skinuli su taj natpis sa dresa i rasprodali veliki broj igrača, tako da su prošlu sezonu završili tek na 17. mjestu Bundeslige.

Interesantno je da su u drugom rangu nemačkog fudbala i Hamburger, Fortuna iz Dizeldorfa, Kajzerslautern, Hanover, Herta, Nirnberg, Karlrsue... Teško da neko može da se pohvali poznatijim timovima u drugoligaškom cirkusu.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC