• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Erik Kantona zavikao - "Sloboda Palestini"! Legendarni napadač oštro o aparthejdu i najvećem zatvoru na svijetu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Legendarni napadač Erik Kantona ne bježi od toga da ima mišljenje o politici, a sada se oglasio o nedavnim dešavanjima u Palestini.

 Erik Kantona stao na stranu Palestine Izvor: Profimedia

Izrael i Palestina su u ratu, a nakon što se mnogo sportista i javnih ličnosti oglasilo povodom rata i podržalo jednu ili drugu stranu, jaku poruku poslao je i Erik Kantona. Nekadašnji napadač reprezentacije Francuske, Lidsa i Mančester junajteda nikad ne drži jezik za zubima i sada se nije bojao da istakne svoje mišljenje.

On je istakao da stajanje na stranu Palestinaca ne znači da je neko za Hamas i istakao da 75 godina narod u Pojasu Gaze nema osnovna ljudska prava. 

"Branjenje ljudskih prava Palestinaca ne znači da ste za Hamas. Ako kažete 'Sloboda Palestini' ne znači da ste antisemita i da želite da "svi Jevreji nestanu". 'Sloboda Palestini' znači sloboda Palestincima od izraelske okupacije koja im uskraćuje osnovna ljudska prava 75 godina. 'Sloboda Palestini' znači da prestanete sa stavljanjem 2.300.000 Palestinaca u kavez, najveći zatvor pod vedrim nebom na svijetu u kome je polovina zatočenih djeca. 'Sloboda Palestini' znači da se završi aparthejd koji je uspostavila izraelska vlada. 'Sloboda Palestini' znači da se Palestincima da kontrola nad osnovnom infrastrukturom u njihovoj državi", napisao je u svojoj objavi na instagramu Erik Kantona. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC