• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi pad Srbije na UEFA rang listi, koeficijenti sve gori

Tri srpska tima igrala su ove nedjelje u evropskim takmičenjima i sva tri doživjela su poraze...

 Srbija UEFA koeficijent  Izvor: Profimedia/opokupix

Tri utakmice i tri poraza srpskih timova u evropskim takmičenjima za pad od tri mjesta na najnovijij UEFA rang-listi koeficijenata. Sa 13. je Srbija pala na 16. poziciju. Ima ukupno 27.775 bodova, od čega 1.400 iz trenutne sezone i nula za ovu nedjelju.

Prvo je Crvena zvezda u Ligi šampiona izgubila od Lajpciga u srijedu (3:1), pa su u četvrtak poraženi timovi i u Ligi Evrope i Ligi konferencija. TSC je u Bačkoj Topoli izgubio od Frajburga (3:1), pa je nešto kasnije Čukarički doživio debakl protiv Fiorentine (6:0) u trećem po rangu evropskom takmičenju. Dakle, tri meča i ukupna gol-razlika 12:2.

I to nije sve, Srbiji prijete Ukrajina (26.600), Izrael (26.375) i Grčka (26.125). Trenutno su dovoljno daleko, ali su isto tako svi oni u ovoj sezoni osvojili mnogo više bodova, Grci 6.000, Izraelci 4.000, a Ukrajinci 2.700 poena. Ukoliko se srpski klubovi ne poprave i koeficijent ostane ispod TOP15 liga, izgubićemo jednog predstavnika u Evropi.

Ako se to dogodi šampion Srbije bi od sezone 2025/26 igrao kvalifikacije za Ligu šampiona od drugog kola. Šampion Kupa (ili drugi na tabeli, ako je prvak Srbije osvojio duplu krunu) igrao bi od prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, dok bi drugoplasirani i trećeplasirani (ili trećeplasirani i četvrtoplasirani), igrali tek od drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC