• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA žestoko kaznila FSBIH zbog bakljade u Lihtenštajnu i incidenata u Zenici!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fudbalski savez BIH moraće da odriješi kesu zbog incidenata navijača na posljednje dvije reprezentativne utakmice.

 UEFA kaznila Fudbalski savez BIH zbog incidenata u Vaduzu i Zenici Izvor: FS BiH

Reprezentacija BIH savladala je Lihtenštajn 2:0 i upisala ubjedljiv poraz 5:0 od Portugala na posljednjim kvalifikacionim duelima, ali ovi mečevi ostaće upamćeni i po navijačkim incidentim zbog kojih se sada FSBIH našao na udaru UEFA.

Evropska kuća fudbala kaznila je FSBIH sa ukupno 66.000 evra, zatvaranjem dijela tribina u Zenici na narednoj utakmici reprezentacije, te zabranom prodaje karata za narednu gostujuću utakmicu "zmajeva".

Razlog za ove kazne su prekid utakmice u Lihtenštajnu koji su izazvali navijači BIH velikom bakljadom, te ponašanje navijača u Zenici na utakmici kvalifikacija između BIH i Portugala.

FSBIH kažnjen je sa 20.000 evra i zabranom prodaje karata za naredno gostujuću utakmicu reprezentacije pod okriljem UEFA, zbog paljenja baklji i ubacivanja u teren tokom utakmice u Lihtenštajnu.

Identična novčana kazna i zatvaranje dijela tribina, u mjeri najmanje 3.000 mjesta, izrečena je zbog kako se navodi diskriminatorskog ponašanja navijača na utakmici BIH i Portugala u Zenici.

Dodatnih 12.000 evra kazne FSBIH će morati da plati zbog zakrčenih prolaza na tribinama, još 10.000 evra zbog ubacivanja predmeta u teren, te 4.000 evra zbog upada navijača na teren.

Podsjetimo se, tokom meča BIH i Portugala, jedan navijač je pored obezbjeđenja utrčao na teren i stigao do Kristijana Ronalda, u namjeri da se fotografiše s njim, a još tokom zagrijavanja prije ove utakmice obezbjeđenje je spriječilo jednog navijača da uđe na teren i približi se igračima portugalske reprezentacije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC