• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvjezdan Misimović izgubio spor oko nekretnine! Mora platiti 191.000 evra i kamate!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Direktor reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović moraće platiti više od 191.000 evra zbog propusta u poslu s nekretninama, odlučio je minhenski sud u prvostepenom postupku.

 Zvjezdan Misimović presuda za nekretnine  Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Zvjezdan Misimović je 2021. godine učestvovao u prodaji luksuzne nekretnine u Minhenu tadašnjem fudbaleru Bajerna Dajotu Upamekanu (24) za sumu od 5,2 miliona evra, piše njemački "Bild".

Bivši fudbaler Nirnberga, Bajerna i Volfsburga preuzeo je "konstrukciju" izgradnje luksuzne porodične kuće, a agentica je ustvrdila da je sa nekadašnjim reprezentativcem BiH dogovorila proviziju od tri procenta.

Upravo je ona dovela Upamekana kao kupca i s njim nekoliko puta razgledala skupocjenu nekretninu. Takođe je imala opsežne kontakte sa savjetnicima kupca prije transakcije i poslala je nacrt ugovora banci koja je finansirala. Zbog popriličnog truda - više od godinu i po - čak smatra da ima pravo na pet odsto provizije, prenosi njemački list.

Misimović je preko svog advokata zatražio odbacivanje tužbe iako je u prošlosti često radio s ovom agenticom, koja dosad nikada nije tražila proviziju za slične transakcije.

"Proviziju posrednika uvijek je plaćao kupac", navedeno je, a osim toga, agent je obavio samo jedan pregled i prema ugovoru nije imao pravo na proviziju - jer to pripada samo iz prodajne cijene od 5,3 miliona evra.

Međutim, Upamekano je platio manje i želio je sam obaviti neke od građevinskih radova, zbog toga je završetak bio odgođen.
Ipak, minhenski sud nije uvažio Misimovićevo mišljenje. Takozvana "klauzula o dodatnom prihodu" - prema kojoj se provizija primjenjuje samo na kupoprodajnu cijenu od najmanje 5,3 miliona evra - nije bila dio ugovora. Agentica je vjerodostojno pokazala posredovanje, odlučio je sud.

Dakle, Misimović sada mora platiti 3,48 posto od prvobitno dogovorene kupoprodajne cijene od 5,5 miliona evra - 191.400 evra s PDV-om. Osim toga, popularni Miske na iznos mora dodati i pet odsto kamata - retroaktivno za period od januara 2022.
Presuda još nije pravosnažna, pa će Misimović u narednih mjesec dana imati pravo na žalbu.

Ova nekretnina je Misimoviću donijela samo probleme jer je kompanija za nekretnine sa kojom je radio na izgradnji kuće, otišla u stečaj. Stečajni upravnik je proljetos tužio Misimovića tražeći od njega da vrati kredit od preko 600.000 evra koje mu je odobrila kompanija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC