• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslije ženine sahrane sjeo na klupu Ajaksa: Nevjerovatna priča obilježila je njegov dolazak u klub

Ajaks je imenovao novog trenera ekipe, a neočekivan potez stručnjaka otkriva koliko mu znači holandski klub.

 Džon vant Shipa pitali da preuzme Ajaks na ženinoj sahtani Izvor: Profimedia

Ajaks se trenutno nalazi na posljednjem mjestu u holandskom prvenstvu, poslije velike krize sa kojom se klub suočava od početka sezone. Nedavno je na klupu stigao novi stručnjak, koji će privremeno voditi klub, a riječ je o Džon vant Shipu. Poznato lice koje je sa klubom osvajalo brojne trofeje, ali kao trener do sada nije ostvario značajne uspjehe i sada je na nevjerovatan način stigao na klupu.

"Primio sam poziv dok sam bio sa porodicom na ženinoj sahrani u Atini. Pitanje o preuzimanju trenerske uloge u Ajaksu bilo je postavljeno između redova. Ranije sam o tome razgovarao sa svojom suprugom i ona je podržala tu ideju. Odluku nije bilo teško donijeti jer znam da je ona sada uz mene odozgo. Ona je aminovala moj dolazak", izjavio je Holanđanin.

"Prvo i osnovno, Ajaks je moj klub, i želim da mu pomognem. Razgovarao sam pažljivo s mojom suprugom prije njene smrti, i znala je da želi da se vratim i pomognem Ajaksu koliko god mogu. Ovaj dolazak za mene ima duboko i emotivno značenje, jer je to i njen klub. Naša ljubav prema Ajaksu je ovdje počela", naglasio je trener.

Ajaksu su potrebne temeljne promjene da bi izašao iz trenutne krize, a Jon je istakao: "Prva stvar koju moram da postignem je stvaranje timskog duha. Vidjeli smo protiv PSV-a koliko je velika razlika između prvog i drugog poluvremena. To se dešavalo i u mnogim drugim utakmicama. Moramo razjasniti stvari boljom komunikacijom. Sada igračima treba da damo podršku i povjerenje", rekao je on.

Njegov cilj je da probudi klub i da ga ponovno uvede na međunarodnu scenu, pri čemu je peto mjesto trenutno najrealnija meta, budući da za vodećim PSV-om zaostaju 25 bodova, a za četvrtoplasiranim Fajenordom 18 bodova. U najboljem slučaju, Ajaks će ove godine biti srećan ako uspije da se plasira u Ligu konferencija.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC