• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niko nije ponizio Ajaks kao ovaj čovjek! Treći put zvali, drugi put odbio - razlog je bizaran

Najsalvniji holandski klub u najtežim trencuima karijere, a na klupu Ajaksa niko nije htio.

 Odbio Ajaks zbog serije Izvor: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako se holandski trener Erik ten Hag muči na klupi Mančester junajteda, ima onih koji ga pamte sa setom. Navijači Ajaksa nisu imali mnogo prilike za radost od kako je napustio klub - za malo više od sezone promenili su čak petoricu trenera, a tu priča postaje nevjerovatno čudna - holandski mediji pišu kako je klupu "Kopljanika" jedan stručnjak odbio da bi glumio u seriji.

Navodno, Henk ten Kate nije želio da preuzme Ajaks jer već ima dogovorenu ulogu u seriji "Spavači". Tamo bi trebalo da odglumi policijskog inspektora, što će biti potpuno novo iskustvo u njegovoj karijeri. Ajaks je već vodio 2006. i 2007. godine, pa mu to nije bilo dovoljno primamljivo. Naravno, mediji u Holandiji spekulišu da pomoćni trener u selekciji Surinama koristi ovaj izgovor samo zato što ne vjeruje u igrački kadar holandskog giganta, pa nije bio spreman da se upusti u borbu za opstanak koja svakako čeka Ajaks.

Ten Kate je drugi put u karijeri odbio poziv da sjedne na klupu Ajaksa, iako bi svi treneri pomislili da je to šansa koja se pruža jednom u životu. Davne 2003. godine Henk je odlučio da se priključi Franku Rajkardu i bude mu pomoćnik na klupi Barselone, a odmah nakon staža u Amsterdamu radio je u Čelsiju kao pomoćnik Avrama Granta. Bile su to i najbolje godine njegove karijere - vrh evropskog fudbala više nikada nije dostigao.

Uslijedili su Panatinaikos, pa Bliski istok, Kina, kratka epizoda u Sparti iz Roterdama i zatim brojni arapski klubovi u nekoliko država. Danas je pomoćnik nekadašnjeg holandskog reprezentativca Arona Vintera koji radi kao selektor Surinama. Ajaks mu ni u takvim okolnostima nije bio previše privlačan, pa se odlučio za glumačku karijeru i kriminalističku seriju.

Umjesto njega na klupu najvećeg tima u Holandiji sjeo je Jon vant Šip, koji će imati zadatak da trgne ekipu i izvuče je na površinu. Nakon derbija u Ajndhovenu (5:2) "Kopljanici" su ostali na posljednjem mjestu tabele i imaju samo pet bodova iz osam odigranih kola.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC