• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izlazi na "Marakanu" bez trojke od 80 miliona evra?! Na dan meča protiv Zvezde, ovako stoje stvari u Red Bul Lajpcigu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener njemačkog tima suočen sa povredama važnih igrača na dan meča protiv Crvene zvezde.

 Sastav RB Lajpciga za meč sa Crvenom zvezdom Izvor: Sven Sonntag / imago sportfotodienst / Profimedia

Na dan utakmice Crvena zvezda - Red Bul Lajpcig (utorak, 21 čas), trener njemačkog tima Marko Roze ima nekoliko krupnih problema sa povredama u svom timu. On je u ponedjeljak na stadionu "Rajko Mitić" otkrio da je skupocjeni centarfor Timo Verner (27), bivši napadač šampionskog Čelsija, ostao kod kuće jer ima infekciju oka.

Uz njega, u ofanzivi je neizvjestan i nastup "devetke" ekipe, Danca Jusufa Poulsena (29) koji je došao u Beograd, istrčao na trening "Marakane", ali nije radio kao i cijeli tim jer je osjetio zatezanje u primicaču. Iako ove sezone još nije dao gol, iskusni Danac već 10 godina radi ogromne stvari za ekipu kad god je na terenu i zato bi njegovo odsustvo izvjesno bilo hendikep za Red Bul na terenu "Marakane". Odluku o njemu Roze će donijeti na dan utakmice.

Izvor: motivio / imago sportfotodienst / Profimedia

U meču u Lajpcigu prije dvije nedjelje, Poulsen je bio starter u napadu zajedno sa Belgijancem Loisom Opendom (23), Timo Verner je ušao baš umjesto Danca, a važnu ulogu u završnici imao je i Španac Dani Olmo (25), koji je zamijenio igrača utakmice Ćavija Simonsa i postigao gol. Ovog puta Olmo, bivši đak Dinama iz Zagreba, takođe neće biti u ekipi i nije ni doputovao u Beograd, jer je morao na operaciju ramena zbog koje će zaigrati tek za mjesec i po. Ako ni Poulsen ne bude mogao, to će značiti da će Roze izaći na teren bez trojice igrača koji zajedno vrijede skoro 80 miliona, od čega samo Olmo košta 50.

Izvor: Profimedia

Uz podrazumijevano odsustvo mađarskog štopera Vilija Orbana, koji je povrijedio lateralni ligament koljena nastupajući za reprezentaciju Mađarske u septembru (a dao je gol u tom "prozoru" na "Marakani" protiv Srbije), Roze sigurno ima skicu tima koji će izvesti u utorak uveče pred navijače Zvezde.

Iza Red Bul Lajpciga su neprijatni porazi protiv Volsfburga (0:1) u Kupu i Majnca (0:2), a protiv još uzdrmanije Zvezde imaće šansu da "ovjeri" plasman u nokaut fazu Lige šampiona zajedno sa Mančester sitijem. Nijemci su u prva dva kola ostvarili očekivane pobjede protiv Jang Bojsa i Zvezde, uz takođe očekivani poraz od prvaka Evrope i nakon šest odigranih utakmica u Grupi G još se čeka iznenađenje.

Da li će Zvezda moći da ga ostvari protiv Red Bula?

Anketa

Ko pobjeđuje?

  • Crvena zvezda pravi čudo i dobija!

    80% (8)

  • Red Bul Lajpcig pobjeđuje, nema iznenađenja

    0% (0)

  • Biće neriješeno

    20% (2)

Ko pobjeđuje?

Rezultati

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC