• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi gledao derbi Superlige, oduševio ga Partizanov klinac

Dragan Stojković Piksi je govorio o mladim talentima od kojih očekuje da u budućnosti nose nacionalni tim.

 Dragan Stojković Piksi o Mihajlu Iliću Izvor: MN Press/YouTube/screenshot

Na konferenciji za medije pred prijateljsku utakmicu Srbije sa Belgijom govorio je o povrijeđenim igračima, ali i o budućnosti nacionalnog tima Srbije. Osvrnuo se na nešto lošije rezultate naših klubova u Evropi, ali je naglasio da vjeruje u budućnost našeg nacionalnog tima i istakao nekoliko igrača na koje računa u budućnosti. 

"Što se tiče rezultata klubova u Evropi, nisu tako dobri, ali dobro... Dešava se i to. Opomena da budemo mnogo bolji i ostavimo mnogo bolji utisak. Da ne budemo samo hrabri, nego i da rezultatima opravdamo neka očekivanja. Jasno je da su protivnici bolji, taj negativan niz govori o trenutnom stanju. Ne bojim se što se tiče reprezentacije, ima dovoljno igrača da daju doprinos kada je naš tim u pitanju. Imamo dovoljno igrača u odličnim godinama, samo par njih koji će poslije Evropskog prvenstva prestati da igraju, ali radimo na tome da im nađemo zamjene. Nisam bojazan da će reprezentacija da trpi", istakao je Stojković, a onda pomenuo nekoliko igrača iz domaće lige na koje će računati u budućnosti. 

Posebno je istakao mladog Mihajla Ilića koji je efektnim pogotkom u finišu meča Partizana i Čukaričkog donio pobjedu svom timu i sva tri boda. Osim njega apostrofirao je desnog beka Crvene zvezde Kostu Nedeljkovića kao interesantnog, a zatim i Mihajla Cvetkovića iz Čukaričkog, Vladimira Lučića i Stefana Mitrovića iz Crvene zvezde. 

"Imamo naravno igrače kao što su Lučić, Mitrović, Ilić mali iz Partizana... Juče, ja nisam znao da može da daje kao Van Basten golove! Ja sam znao da igra pametno i kvalitetno u odbrani, ali sinoć smo ga gledali, mislio sam da je Van Basten na terenu jer je takav gol postigao, mislim da je to za svaku pohvalu. Imamo i malog Nedeljkovića recimo i ne bi mi bilo iznenađenje da je i pozvan za A tim. Ja volim mlade igrače, volim da vidim potencijal i hrabrost, iako ima dosta manjkavosti, tako da s obzirom na neke stvari - ostao je da bude deo tima Radovana Krivokapića. Naravno da je prioritet da se i u mlađim kategorijama  postižu dobri rezultati. Mogu još da vam nabrajam malog Cvetkovića iz Čukaričkog recimo, isto koji je toliko mlad, a toliko deluje baš dobro. Ali ima vremena, na njima je da se dokazuju, da pokazuju, da se bore i poziv će stići. Danas - sutra ili preksutra, nebitno..."

Takođe je istakao da za neke fudbalere koji su mladi da mnogo više igraju i da preuzmu odgovornost kako u svojim klubovima, tako i u mladoj reprezentaciji. 

"Baždar, Lučić, Ilić, Kabić, Mitrović, Ratkov... Nema talenta više, hoću da vas vidim u najboljem svijetu. Ti čim si tu imaš neki kvalitet. To su momci koji moraju da imaju punu odgovornost i da daju maksimum šta mogu i da pomognu mladoj reprezentaciji. Kabić recimo ne igra, a mislim da je odličan fudbaler i ne vjerujem da griješim. Nema jesi talenat, to može sa 14 godina, a ovo su već momci koji mogu za A tim da igraju", završio je Piksi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC