• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska neće da izruči DINAMOVOG HULIGANA: Uhapšen zbog smrti navijača, a ne ide u Grčku - sud odbio!

Autor Dušan Ninković

Jedan od navijača Dinama iz Zagreba za sada ostaje u Hrvatskoj, iako ga traži Grčka.

 Hrvatska ne želi izručiti navijača Dinama  Izvor: Profimedia/CROPIX/Ronald Gorsic

Navijači Dinama iz Zagreba i njihovi domaćini u Grčkoj, najvatrenije pristalice Panatinaikosa, napravili su haos pred meč kvalifikacija za Ligu šampiona koji je trebalo da bude odigran u Atini. Na ulicama glavnog grada Grčke napravljeni su incidenti tokom kojih je poginuo grčki navijač Mihalis Kacuris, a zbog njegovog ubistva tereti se i nekoliko Hrvata - jednog od njih sud ne želi da izruči Grcima!

Županijski sud u Zagrebu još je u oktobru vratio dopis kojim se traži da jedan od navijača bude izručen, a a i nakon dopune tog dopisa odluka je ostala ista. Kako ističe advokat Karlo Blažan, u dopisu nema dovoljno elemenata da bi se tvrdilo kako će Hrvatima u Grčkoj biti zagarantovana osnovna ljudska prava

Očekuje se da u narednim danima budu donete iste odluke o još nekoliko hrvatskih huligana, članova ozloglašene navijačke grupe "Bad blue Boys". Podsjećamo, njih je Hrvatska uhapsila nakon što je Grčka izdala međunarodni nalog za hapšenje u septembru. Tada je u akciji učestvovalo nekoliko hrvatskih ministarstava, ali se čini da navijači koji su učestvovali u neredima u Atini ipak neće biti izručeni Grčkoj, koja ih je tražila.

Podsjećamo, nakon ubistva Mihalisa Kacurisa 7. avgusta u blizini stadiona AEK-a, uhapšene su čak 102 osobe. Veliki broj njih danima je ostao iza rešetaka, a prva grupa zatvorenika već je počela sa iznošenjem odbrane u ovom slučaju. Hrvatskim huliganima stavlja se na teren 11 krivičnih i prekršajnih dela, dok će optužbe za ubistvo biti odbačene jer je DNK analiza otkrila da Mihalisa nije ubio niko od Hrvata! 

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:16
Jezivo! Albanski huligani pozivaju na ubijanje Srba i skandiraju "UČK" Zaprepašćujući snimak iz Tirane, na koji UEFA ćuti
Izvor: Instagram
Izvor: Instagram

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC