• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sergej Jakirović dovodi reprezentativca BiH u Dinamo!? Spominje se milionska odšteta

Autor Haris Krhalić

Dinamo pojačanje pronašao u Austriji.

 jusuf gazibegović Izvor: FEHIM DEMIR/EPA

Dinamo iz Zagreba ove sezone ne igra kako se od njih očekuje. U domaćem prvenstvu nakon 16 odigranih utakmica imaju 10 pobjeda, tri remija i tri poraza. Poređenja radi, „modri“ su prošle sezone imali tri poraza, ali u 36 utakmica.

Ekipa Sergeja Jakirovića je krajem oktobra bila u ozbiljnoj krizi te se opasno tresla i stolica nekadašnjem treneru Zrinjskog koji je imao jedan od najgorih početaka mandata nekog od Dinamovih trenera.

Ono što može da raduje navijače Dinama je činjenica da je tim iz Zagreba vezao četiri pobjede u posljednje četiri utakmice, među kojima je i trijumf nad Astanom u Konferencijskoj ligi kojim su „modri“ došli na korak od evropskog proljeća.

Jasno je kako su Jakoriviću potrebna pojačanja ukoliko želi da napravi iskorak sa Dinamom u Evropi, a kao potencijalno ime koje bi moglo obući dres „modrih“ se pominje Jusuf Gazibegović. Kako piše Germanijak, bh. reprezentativac bi već na zimu mogao pojačati desnu stranu hrvatskog šampiona.

Rukovodstvo Dinama je odobrilo dovođenje Gazibegovića te je spremno da plati otkupnu klauzulu koja iznosi dva miliona evra. Bh. reprezentativac ima ugovor sa Šturmom do 2026. godine, a odlično se snalazi na poziciji desnog kao i lijevog beka.

Međutim, s obzirom na njegovu trenutnu formu kao i povezivanje sa timovima iz njemačke Bundeslige i Serije A, postavlja se pitanje koliko je Gazibegović voljan da zaigra u HNL-u.

Gazibegović je prošao sve omladinske selekcije BiH, a za seniorsku reprezentaciju odigrao je 14 utakmica. Ove sezone je za austrijski tim odigrao 25 utakmice. Postigao je jedan pogodak te zabilježio tri asistencije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC