• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drastična odluka Grčke: Zabranjeni navijači na stadionima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Grčka preduzima najoštrije mjere u borbi za mir na sportskim događajima. Haos na Olimpijakos - Panatinaikos ponovo pokrenuo državu.

 Grcka zabranila navijace na stadionima Izvor: Alexandros Michailidis / AFP / Profimedia

Sve utakmice grčkog prvenstva biće odigrane pred praznim tribinama u naredna dva mjeseca. Tom drakonskom odlukom, rukovodstvo tamošnje lige pokušava da se izbori sa ponovo visokim stepenom nasilja na utakmicama, koje je eskaliralo i prošle nedjelje, na odbojkaškom derbiju Olimpijakosa i Panatinaikosa. Tom prilikom je policajac doživio teške povrede.

Predstavnik vlade Pavlos Marinakis najavio je da bi ova kazna mogla da se odnosi i na evropske utakmice i da bi mogla da bude i produžena ako u međuvremenu ne budu preduzete odgovarajuće mjere - poput instalacije kamera na svim sportskim borilištima i elektronske identifikacije navijača na stadionima.

"Već godinama kriminalci maskirani u navijače čine ozbiljne zločine, nanošeći teške povrede i ubijajući. Ni sportisti, ni navijači ne bi trebalo da trpe zbog takvog ponašanja kriminalnih bandi", rekao je on.

Grčka je uveliko u ratu protiv huliganizma i nasilja na sportskih događajima, pa je u sklopu toga povećala maksimalnu kaznu za nasilje navijača sa šest mjeseci na pet godina. U februaru 2022. dogodio se strašan sukob u Solunu, kada su se lokalne navijačke grupe Arisa i PAOK-a potukle i ubadale noževima, a tada je preminuo Alkis Kampanos, 19-godišnji mladić.

U avgustu ove godine, jedan grčki navijač preminuo je nakon što je izboden u tuči pred meč AEK - Dinamo Zagreb u Atini, pred meč Lige šampiona. Takođe, u oktobru je i fudbalski derbi Olimpijakosa i Panatinaikosa prekinut nakon što je jednog igrača pogodila pirotehnika.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC