• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Centimetar od smrti, 82 dana u bolnici - sad hoće da se vrati na gol!

Autor Dragan Šutvić

PSŽ bi mogao da dobije pojačanje za nastavak sezone, pošto Serhio Riko vjeruje da će uskoro biti na terenu.

 serhio riko želi da se vrati na gol nakon pada sa konja  Izvor: RocíO Ruz / Zuma Press / Profimedia

Poznati španski golman Serhio Riko (30), dugogodišnji čuvar mreže PSŽ-a, govorio je o teškoj povredi koju je doživio tokom jahanja, nakon pada sa konja. Španski čuvar mreže prebačen je u bolnicu sa teškim povredama glave, a jedine vijesti o njemu stizale su preko djevojke koja je otkrivala detalje nakon čak 22 dana liječenja! Na kraju je Riko napustio bolnicu poslije 82 dana, a za to vrijeme izgubio je oko 20 kilograma!

Oporavak ide svojim tokom, a Serhio Riko prezadovoljan je kako se situacija razvija - zbog toga želi da se vrati na teren prije kraja sezone, iako je svjestan da to ne može da uradi bez odluke ljekara. Zbog toga stalno piše svom doktoru!

"Svakim danom sam sve bolje, ali medicinski gledano još nisam na 100 odsto. Ostajem u Sevilji kako ne bih morao da idem avionom svaki put kada treba da obavim testove. Izgubio sam skoro 20 kilograma nakon nesreće. Imao sam oko 91-92 kilograma. Pao sam na 73, ali sada sam se vratio na 88 kilograma. Vidio sam fotografije kad sam izašao iz bolnice. Izgledao sam kao čačkalica", rekao je u intervjuu za španski COPE pa nastavio: "Stalno pišem svom ljekaru kako bih saznao kada će mi dopustiti da se ponovo bavim sportom. Jedva čekam da se vratim svojoj rutini, da se osjećam kao fudbaler. Ali to nije u mojim rukama. Poštujem uputstva ljekara koji su me čuvali i koji su mi spasili život."

Podjsećamo, Serhio Riko je ponikao u Sevilji, gdje je prvo branio za repervni tim, a kasnije i za prvu ekipu poznatog španskog kluba. Uslijedile su pozajmice u Fulam i Pariz Sen Žermen, a zatim i potpuni prelazak u Pariz. Kratko je bio na pozajmici tokom koje je branio gol Majorke, a 2016. godine zabilježio je i jedini nastup za seniorsku reprezentaciju Španije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC