• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao za Real i Barsu - četiri godine niko ne zna gdje je: Završio u zatvoru, a Gvardiola ga otjerao iz kluba

Svojevremeno mu se predviđala velika karijera, ali o Holanđaninu Džefriju Hugervorstu nema ni traga ni glasa već godinama.

 Gdje je Džefri Hugervorst  Izvor: Youtube/martsoccer/printscreen

Nekadašnji holandski fudbaler Džefri Hugervorst, svojevremeno reprezentativac svoje zemlje do 17 godina i igrač Ajaksa, velika nada evropskog fudbala na početku 21. godina i defanzivac čiji je talenat oduševljavao skaute već četiri godine vodi se kao nestao. O njemu nikakve podatke nemaju klubovi za koje je nastupao, prijatelji niti porodica, a gotovo svi digli su ruke zbog kontroverznog načina života.

Džefri je svojevremeno, kada je trebalo da gradi veliku karijeru, mnogo više volio alkohol i narkotike nego sport, što se i vidi po njegovoj sudbini... Kružile su priče da je preminuo, ali su ubrzo demantovane. Ipak, dobre vijesti nisu stigle - od početka pandemije korona virusa bivši fudbaler Ajaksa, a zatim rezervnih timova Reala i Barselone, nikome se nije javio.

I to se potpuno uklapa u imidž koji je godinama gradio o sebi. Nakon nastupa za mlađe kategorije Ajaksa, zatim Sporting iz Hihona i B tim slavnog madridskog kluba, Džefri Hugervorst prešao je u Barselonu. Bio je i dalje veliki talenat, odličan defanzivac nevjerovatne građe, dijamant koji zapada za oko skautima, ali samo dok se ne raspitaju za njega. Mnogo je pio, često čak i sa Ronaldinjom koji mu je bio partner u noćnim izlascima i provodima do jutra.

Naravno, trošio je više nego što je mogao da zaradi, pa je tražio i dodatne poslove još tokom igračkih dana. Konobarisao je u Španiji, iako je zvanično bio pod ugovorom sa najvećim klubovima na svijetu... Jednostavno, želio je da živi kao prvotimci, a nije mogao da bude standardan ni u rezervnom timu. I to je uništavalo i njega i njegovu fudbalsku karijeru - toliko da je Pep Gvardiola morao da ga otjera.

Kompilacija poteza iz Barselone.
Izvor: Youtube/martsoccer

Na treninge slavnog kluba dolazio je pijan ili nije dolazio uopšte, pa je svima u klubu postalo jasno da pravi više štete nego koristi.

"Dolazio je pijan ili uopšte nije dolazio. Jednom smo nazvali da se raspitamo gdje je i saznali smo da je u zatvoru. Nikad nam nije rečeno zašto", ispričao je Dani Todibo, njegov tadašnji saigrač iz rezervnog tima Barselone, u generaciji Serhija Busketsa, Bojana Krkića, Tijaga Alkantare, Pedra...

Odlazak iz Barselone bio je možda i ključni događaj u njegovom životu. Tada je postalo jasno da od fudbala nikada neće moći da živi, pa je uz igranje u malim klubovima radio kao barmen, konobar ili recepcioner u hotelima. Španski "Relevo" saznao je da se 2021. godine nalazio u zatvoru Topas zbog narkotika koji su mu pronađeni prilikom izlaska. Porodica nije mogla ni da potvrdi ni da demantuje te informacije.

Danas nema mnogo onih koji imaju bilo kakvu informaciju o njemu.

"Imao je mnogo problema, patio je u djetinjstvu i nije govorio o tome. Ranije sam uvijek pitao roditelje da li će doći, hoće li se pojaviti na večeri za Božić. Kako vrijeme prolazi, sve su nam manje nade da će se to dogoditi", rekao je španskim medijima jedan od rođaka. I sami mediji pokušali su da ga kontaktiraju - na društvenim mrežama nije aktivan od 2018. godine.

Džefri Hugervorst rođen je u Amsterdamu i igrao je fudbal za slavni Ajaks, ali se već sa 18 godia preselio u Španiju. Potpisao je trogodišnji ugovor sa Sportingom iz Hihona, kratko igrao za klub Marino de Luanko, a zatim nastupao za rezervni tim Real Madrida i rezervni tim Barselone. Vratio se u Marino i bio omiljena ličnost u gradu, a zatim promijenio još tri kluba u naredne četiri sezone. To su bili poluprofesionalni španski niželigaši i Džefri nije mogao da živi samo od fudbala dok je nastupao za njih.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC