• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeka nas spektakl poslije finala LŠ, a prije EP 2024 - igra se Svjetsko prvenstvo veterana!

Autor Dragan Šutvić

Učešće su već potvrdili Marko Materaci, Tjeri Anri, Rio Ferdinand, Frančesko Toti, Karles Pujol...

 Mundijal, Svjetsko prvenstvo Izvor: Shutterstock

Dok brojimo nedjelje i mjesece do početka prvenstva Evrope u fudbalu, engleski mediji prenijeli su informaciju da ćemo posljednje dane prije starta kontinentalnog takmičenja prekratiti – Svjetskim prvenstvom za veterane!

Prema pisanju Dejli mejla, Engleska će predstojećeg ljeta ugostiti osam reprezentacija, inače bivših osvajača Mundijala, sačinjenih od igrača koji su stariji od 35 godina, ali i koji imaju bar 100 nastupa u dresu sa državnim grbom.

Planirano je, naime, da na turniru učestvuju Engleska, Argentina, Brazil, Francuska, Njemačka, Italija, Španija i Urugvaj.

Takmičenje bi se, navodi ovaj medij, održalo od 4. do 11. juna, kako ne bi bilo preklapanja sa finalnim duelom Lige šampiona (1. jun), ali ni prvom utakmicom na seniorskom prvenstvu Evrope (14. jun).

Svi mečevi na turniru igrali bi se 70 minuta umjesto 90, a ekipama koje bi na prvenstvo mogle da povedu 18 igrača moći će da vrše "leteće izmjene" tokom cijelog meča.

Kapiteni reprezentacija biće idejni osnivači ovog koncepta, a to su Stiv Mekmanaman (Engleska), Esteban Kambijaso (Argentina), Emerson (Brazil), Kristijan Karembe (Francuska), Kevin Kuranji (Njemačka), Marko Materaci (Italija), Mičel Salgado (Španija) i Dijego Lugano (Urugvaj).

Kada je riječ o ostalim igračima, nastup za Englesku već su potvrdili Ešli Kol, Džo Kol, Rio Ferdinand, Dejvid Džejms, Frenk Lampard i Robi Fauler.

Dres "karioka" nosiće Kaka, Ronaldinjo, Rivaldo i Roberto Karlos, dok će za "trikolore" iz Francuske za sada sigurno nastupati Tjeri Anri i Marsel Desai.

Argentina sigurno računa na Ernana Krespa i Pabla Zabaletu, Njemačka na Mesuta Ezila i Samija Kediru, dok su u španskoj selekciji potvrđeni David Vilja i Karles Pujol.

Na kraju, reprezentacija Italije na ovom prvenstvu sigurno neće nastupiti bez Frančeska Totija, dok će neizostavan član urugvajskog tima biti Dijego Forlan.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC