• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern opet izgubio! Da li je Tomas Tuhel već bivši i da li je krivo "prokletstvo" Harija Kejna?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Minhenski Bajern doživio je treći uzastopni poraz u svim takmičenjima i omogućio lideru Bundeslige Bajeru iz Leverkuzena da pobjegne na čak osam bodova prednosti.

 Bohum Bajern Bundesliga Izvor: INA FASSBENDER / AFP / Profimedia

Nakon što je Bajer iz Leverkuzena izjednačio seriju Bajerna od 32 utakmice bez poraza u svim takmičenjima i povisio prednost na osam bodova u odnosu na minhenski klub, očekivala se reakcija izabranika Tomasa Tuhela na gostovanju u Bohumu. Posebno nakon dva uzastopna poraza - od "apotekara" u Bundesligi i rimskog Lacija u Ligi šampiona.

Ali reakcija je izostala, pa je Bajern zabilježio i treći vezani neuspjeh!

BOHUM - BAJERN 3:2 (2:1)

Dobro su krenuli Bavarci na "Rurstadionu" u Bohumu s obzirom da su već nakon 15 minuta imali prednost poslije gola Džamala Musijale.

Međutim, do odlaska na odmor Bohum je napravio preokret zahvaljujući pogotku bivšeg fudbalera Partizana Takume Asana, koji je izjednačio lijepim udarcem u suprotan ugao, da bi nekoliko minuta kasnije, poslije centaršuta iz kornera, Keven Šloterbek pogodio mrežu golmana Manuela Nojera - 2:1.

Pokušavali su se Bavarci vratiti u drugom poluvremenu, ali konačan udarac u 78. minutu zadao im je Kevin Šteger iz penala, uz crveni karton Dajoa Upamekana, pa su posljednjih 15-ak minuta igrali sa čovjekom manje u polju.

Do kraja su fudbaleri Bajerna uspjeli samo da ublaže poraz preko Harija Kejna u 88. minutu što je za kapitena Engleske bio 29 pogodak na 30 utakmica u svim takmičenjima, ali teško će uspjeti da sačuva posao svom treneru Tomasu Tuhelu.

Izvor: Profimedia/Jöran Steinsiek / imago sportfotodienst

Njemački mediji već neko vrijeme pišu da se Tuhelu ozbiljno "drma" stolica u Bajernu, a navodno je dobio ultimatum od čelnika da je "bivši" u slučaju poraza u Bohumu. Trener je pred današnji duel izjavio da je "prvi strijelac ekipe Hari Kejn nezadovoljan načinom na koji je iskorišten u ekipi".

Internet i društvene mreže su prepuni polušaljivih, a poluozbiljnih fotografija i natpisa o "prokletstvu engleskog fudbalera", koji nikad u karijeri nije osvojio nijedan trofej, zbog čega je i napustio Totenhem i stigao u Bajern za 86 miliona funti.

Izvor: Profimedia/AFP/Marcel Engelbrecht

Da li je sa sobom donio i prokletstvo, saznaćemo na kraju sezone u Bundeslige, koju već 11 godina zaredom osvajaju fudbaleri minhenskog kluba, a sada za Leverkuzenom zaostaju osam bodova. Bavarci su ispali i iz Kupa Njemačke, a u Ligi šampiona ih očekuje revanš protiv nebesko-plavih iz Rima.

Inače utakmica u Bohumu je dva puta prekidana zbog bacanja teniskih loptica i drugih predmeta na teren od strane domaćih navijača, koji isu željeli da izraze svoje nezadovljstvo zbog "mogućeg upliva stranog kapitala u njemački fudbal".



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC