• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njemačka vratila kapitena pred EURO 2024! Ima 35 godina, a igra kao mladić

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaler je lično objavio važnu vijest!

 Toni Kros se vratio u reprezentaciju Izvor: Frank Hoermann / SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Njemački veteran Toni Kros (34) vratiće se u reprezentaciju poslije tri godine! Iako se povukao poslije Evropskog prvenstva 2021. godine, on je prihvatio poziv novog selektora Julijana Nagelsmana i ponovo je dio tima "pancera"! Šampion svijeta iz 2014. godine odigrao je 106 utakmica za reprezentaciju i biće za raspolaganju svojoj zemlji i za prijateljske mečeve protiv Francuske i Holandije u martu, a i za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Sa Krosom u timu, Nijemci će igrati u grupnoj fazi protiv Škoteske, Mađarske i Švajcarske.

Odluku o svom povratku u reprezentaciju Kros je obavijestio javnost na društvenim mrežama. "Ljudi, reći ću ovo kratko i bezbolno: U martu ću opet igrati za Njemačku. Zašto? Zato što me je zvao savezni selektor. Raspoložen sam i siguran da je sa našim timom na Evropskom prvenstvu moguće ostvariti više nego što većina sada vjeruje!", poručio je Kros i izazvao oduševljenje među navijačima.

Međutim, ikona njemačkog fudbala Lotar Mateus rekao je prije nekoliko godina da nije oduševljen Krosovom igrom. Bez obzira na to što je vezista Reala osvojio u velikoj karijeri čak pet titula Lige šampiona, nekadašnji trener Partizana ne vidi veliku vrijednost u Krosovom stilu.

"Kros više nije svjetska klasa. Nemam ništa protiv njega, ali ne slažem se sa načinom na koji on igra. Na Evropskom prvenstvu se vidjelo da više nema neophodnu brzinu za igrača, i sa loptom i bez nje. On zapravo radi sve veoma dobro u igri na jedan ili na dva dodira, ali kada dodaje, onda gubi brzinu jer više ne može da osvoji bilo kakav prostor, brzina je potpuno nestala", govorio je Mateus.

Isto je govorio i legendarni Uli Henes, predsjednik Bajerna. "Sviđa mi se Kros, imao je nastupe svjetske klase u prošlosti, ali njegov stil igre je davna prošlost. Gubimo 0-1 protiv Engleske i u posljednjih pola sata on ne pređe na protivničku polovinu terena. Igra poprečno, pa opet poprečno, sve dok se protivnička odbrana ne organizuje", dodao je on.

Bez obzira na kritike, Kros i dalje iz sezone u sezonu pokazuje da i dalje jeste svjetska klasa. Ove sezone je pod vođstvom Karla Anćelotija stalan član veznog reda, sa punom minutažom iz meča u meč. Do sada je odigrao 33 utakmice ove sezone, namjestio sedam golova i jedan postigao. I nema namjeru, niti potrebu da stane.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC