• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"UEFA je sve uradila protiv Crvene zvezde!" Žestok udar napadača crveno-bijelih: Zašto nije bilo doping kontrole?

Darko Pančev ne prašta UEFA odnos prema Crvenoj zvezdi u sezoni 1991/92 u Ligi šampiona.

 Darko Pančev o utakmici Zvezde i Sampdorije Izvor: Instagram/petar_pera_delija/Screenshot

Darko Pančev je bio heroj najslavnijeg trenutka u istoriji Crvene zvezde, osvajanja Lige šampiona 1991. godine. On je najbolji strijelac tima sa pet golova u takmičenju, a finalu je postigao posljednji penal koji je donio trofej srpskom klubu. 

Naredne sezone je bio jedan od onih koji su ostali u ekipi i te sezone je bio još efikasniji sa šest golova, ali kako kaže UEFA nije željela da crveno-bijeli ponovo uđu u finale! Zvezda je savladala Portdaun u dva meča prve runde, onda bila bolja od Apolona iz Limasola u drugoj fazi i zatim u grupi ostala zamalo druga iza Sampdorije. 

"Jasno je bilo da UEFA čini sve da Crvena zvezda ne uđe opet u finale. Znači nijedna utakmica u Beogradu, a evo možete da provjerite svaka utakmica neki igrač Crvene zvezde dobija crveni karton. Svaka utakmica bukvalno. Jer za njih bi bio veliki poraz da i pored sankcija opet Zvezda igra u finalu. To bi lično za njih bio poraz", istakao je Pančev 

Nakon poraza od Italijana 2:9 u prvom kolu u naredna dva meča crveno-bijeli su savladali Anderleht i Panatinaikos, pa potom su u Sofiji bili opet bolji od Grka. Sve je stalo u meč sa Sampdorijom u Bugarskoj, gdje je Zvezda zbog sankcija igrala kao domaćin. Poveli su crveno-bijeli golom Mihajlovića u 19. minutu, a onda su izgubili sa 3:1.

"Svaka je utakmica bila doping kontrola, ovaj momenat rijetko ko zna, možda niko nije pričao. Svaka utakmica je bila doping kontrola kada je Zvezda igrala. Protiv Sampdorije u Sofiji nije bila, a nevjerovatno je bilo kako su njihovi igrači trčali. Sad ja ovo pričam kao neku sumnju, ali jeste sumnja, jer kako baš da ovu utakmicu nema doping kontrola", naglasio je Pančev. 

Na kraju je Barselona golom Ronalda Kumana u produžetku duela sa Sampdorijom u finalu uzela titulu, ali Pančev smatra da je i bez šest ključnih igrača iz prethodne sezone tim iz Beograda opet mogao u finale.

"Teško je bilo jer su sve radili da nas onemoguće da uđemo u finale. A da ne pričamo o odlasku šest igrača, prvotimaca. Hajde ti skloni šest igrača PSŽ-u ili Sitiju, pa ćete da vidite kako će da igraju. Neće biti isto", zaključio je on. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC