• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Srbije za Rusiju: Piksi mijenja sve, šalje na teren tim koji nikad nije igrao!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dragan Stojković Piksi će pošteno "promiješati karte" za meč Srbije i Rusije u Moskvi.

 Sastav Srbije za utakmicu u Rusiji Izvor: SEFA KARACAN / AFP / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtak od 18 časova u Moskvi igra prvu od dvije prijateljske utakmice u martu. Prvo će Zvezda igrati protiv Rusije, a zatim je 25. marta očekuje duel sa Kiprom. Zajedničko za ove dvije utakmice je da će u njima selektor Piksi isprobati brojna nova imena u reprezentaciji, dok će istovremeno uigravati novi sistem igre.

Već sada može se reći da Dragan Stojković neće uspjeti da isproba sve što je zamislio, pošto su brojni igrači "otkazali" zbog povreda i drugih razloga (Vlahović, Nastasić, Svilar, Terzić...), tako da je od prvobitnog šireg spiska sa 29 imena - "knjiga spala" na njih 21. Svi oni trebalo bi da budu na terenu u mečevima protiv Rusije i Kipra, a ostaje još samo da se vidi kako će ih Piksi posložiti u formaciji 4-3-3, koja bi trebalo da bude zastupljena tokom marta, vidjećemo da li i kasnije.

Očekuje se da prvi izbor za golmana na meču protiv Rusije bude Đorđe Petrović iz Čelsija, kome bi to zapravo bio i debi u "A" reprezentaciji, iako je već odigrao i dvije utakmice na turneji u SAD. Srbija uz njega ima još dvojicu vrhunskih golmana, Predraga Rajkovića i Vanju Milinković-Savića, a "jedinica" za Evropsko prvenstvo će se tražiti baš u sljedećim mjesecima.

Što se tiče odbrane, najvjerovatnije je da će mjesto desnog beka zauzeti i jedini igrač kome je to prirodna pozicija - Milan Gajić. Ove sezone Gajić više igra kao lijevi bek, ali je Piksi već najavio da će ga koristiti desno. Što se tiče lijevog beka, to bi mogao da bude Filip Mladenović koji je naknadno dobio poziv, pošto je Aleksa Terzić morao da otkaže zbog povrede, dok ni ostali igrači u sastavu Srbije ne mogu da pokriju ovu poziciju.

Najveća dilema je oko štoperskog para, gdje Piksi ima četvoricu igrača, a pretpostavka je da bismo ovoga puta mogli da vidimo tandem Strahinja Eraković - Strahinja Pavlović. Sa klupe bi šansu mogli da čekaju Srđan Babić, koji je takođe naknadno pozvan, odnosno povratnik u državni tim Erhan Mašović.

U veznom redu će sigurno biti mnogo kombinovanja, a pretpostavimo da će selektor, bar na početku meča u Moskvi, izabrati proverena rješenja kao što su Saša Lukić, Sergej Milinković-Savić i Lazar Samardžić. Jasno je da će u napadu biti isturen Aleksandar Mitrović, dok će po krilima vjerovatno nastupiti Andrija Živković i Dušan Tadić, koji će oboriti rekord po broju nastupa u reprezentaciji Srbije.

Dakle, ovo je najvjerovatniji sastav Srbije za meč protiv Rusije: Petrović - Gajić, Eraković, Pavlović, Mladenović - Lukić, SMS, Samardžić - Živković, Tadić i Mitrović.

Pogledajte i ko je sve sa reprezentacijom Srbije u Moskvi:

  • GOLMANI: Vanja Milinković-Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi).
  • ODBRANA: MIlan Gajić (CSKA Moskva), Srđan Babić (Spartak), Erhan Mašović (Bohum), Strahinja Eraković (Zenit), Strahinja Pavlović (Salcburg), Filip Mladenović (Panatinaikos).
  • VEZNI RED: Saša Lukić (Fulam), Sergej Milinković-Savić (Al Hilal), Saša Zdjelar (CSKA), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Andrija Živković (PAOK), Mijat Gaćinović (AEK), Filip Kostić (Juventus), Lazar Samardžić (Udineze), Dušan Tadić (Fenerbahče).
  • NAPAD: Luka Jović (Milan), Aleksandar Mitrović (Al Hilal) i Samed Baždar (Partizan).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC