• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se i Vico Zeljković o neuspjehu BiH u baražu: Bolan poraz, ali bilo je i pozitivnih stvari

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ni peti put BiH iz baraža nije uspjela da izađe kao pobjednik.

 Vico Zeljković komentarisao poraz BiH od Ukrajine u baražu Izvor: Mondo/Slaven Petković

Porazom od Ukrajine na "Bilinom polju" (1:2), reprezentacija BiH oprostila se od nadanja da će predstojećeg ljeta zaigrati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

"Zmajevi" su dobro otvorili meč u Zenici, poveli 1:0, ali su se Ukrajinci vratili i sa dva gola stigli do preokreta i finala baraža za EURO 2024, gdje će igrati protiv Islanda. BiH je tako i u petom doigravanju ostala bez pobjede.

Poslije meča, oglasio se i predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković, koji je istakao da je poraz od Ukrajine bolan, ali da je ovaj meč pokazao i neke pozitivne stvari.

"Nažalost, ni peti pokušaj da se preko baraža domognemo velikog takmičenja nije bio uspješan. Ovo je poraz koji ćemo sigurno pamtiti, kao jedan od najbolnijih zbog načina na koji se desio. Ipak, ova utakmica je pokazala i nešto pozitivno, a to je da BiH ima mlad i perspektivan tim, koji ima svijetlu budućnost. Bilo je u prethodnom periodu mnogo sumnji u kvalitet, ali su igrači večeras pokazali da je to bilo neopravdano. Moramo iz ovog poraza naučiti lekcije i pripremiti se za ono što nas očekuje u narednom periodu", poručio je prvi čovjek bh. fudbala.

Pogledajte fotografije iz Zenice...

Zeljković je duel sa Ukrajinom pratio u društvu Andreja Ševčenka, legende evropskog fudbala i aktuelnog predsjednika FS Ukrajine i Johana Zatlera, šefa Delegacije Evropske unije u BiH.

Podsjetimo, čelnici Fudbalskog saveza BiH našli su se na udaru navijača, pa su dan pred duel sa Ukrajinom u Zenici osvanuli plakati sa spiskom "nepoželjnih", a na vrhu liste bio je upravo Zeljković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC