• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski napadač godinama molio za tuđi pasoš! Selektor ga pozvao, a on naljutio naciju

Autor Dragan Šutvić

Aleksandar Čavrić neće igrati za reprezentaciju Slovačke, iako je skoro dobio njihov pasoš.

 Aleksandar Čavrić odbio Slovačku  Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Čavrić (29) izazvao je pravu buru u Slovačkoj, nakon što je odbio da igra za ovu reprezentaciju. Čavrić je sedam i po godina igrao u Slovanu iz Bratislave i na kraju je dobio slovačke papire, a nakon što ga je ovog marta u reprezentaciju pozvao novi selektor Frančesko Kalcona - odlučio je samo da im se zahvali.

Interesantno je da se Čavrić zaista trudio da dobije pasoš Slovačke, pričao je da želi da zaigra ovog ljeta na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj da bi sve u jednom trenutku došlo u opasnost jer je birokratija odužila čitav proces. Na kraju, kada je već Fudbalski savez Slovačke sve uspio da uradi i kada su usaglasili neophodnu papirologiju sa FIFA i UEFA standardima, Čavrić je pozvan za martovske mečeve protiv Austrije i Norveške i samo je rekao "ne".

"Čavrić je dobio priliku da dođe u martu. Nije došao. Nastavljamo dalje sa onim igračima koji su ovde. Oni zaslužuju poštovanje. Fudbaleri koji su se odazvali pozivu su ponosni na slovačke boje. Ti momci su mi se dokazali. Stručni štab i Savez će odlučivati ko će da dolazi da igra za reprezentaciju, ne fudbaleri", besan je Kalcona.

Predsjednik Fudbalskog saveza Slovačke Jan Kovačik nije želio da spekuliše da ovo znači da Čavrić možda ubuduće dobije poziv Piksija u reprezentaciju Srbije, dodajući da su učinili sve da dobije slovački pasoš, po sopstvenoj želji. Zbog svega što se desilo sada je veoma bijesan na njega:

"Selektor sam sastavlja spisak. Tokom telefonskog razgovora sa Čavrićem sam stekao drugačiji utisak, nisam mislio da ne želi da dođe na martovsko okupljanje. Između ostalih stvari, želio sam da mu skrenem pažnju na to da smo mu pružili šansu da postane reprezentativac najranije što je to legalno bilo moguće. Da nije tako, postavljalo bi se pitanje zašto smo mu pomogli da dobije slovačko državljanstvo".

Aleksandar Čavrić
Izvor: MN PRESS

Podsjetimo, Zrenjaninac je ponikao u Banatu, potom je igrao za OFK Beograd, a od 2014. godine je u inostranstvu kada je prešao u Genk. Bio je član i danskog Orhusa, dok je u Slovanu od 2016. godine. Zimus ga je klub pozajmio u Japan, tako da do kraja kalendarske godine ostaje u Kašimi Antlers.

Prema pojedinim informacijama, Čavrić je upravo zbog odlaska u "daleki Japan" odlučio da odbije selektora Slovačke, pošto bi ga igranje na Evropskom turniru koštalo mjesta u timu jer bi propustio veliki broj mečeva.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC