• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajaks ovakvu sramotu nije doživio 124 godine!

Autor Mladen Šolak

Dosad nezapamćena blamaža nekadašnjeg šampiona Evrope.

 Ajaks izgubio 6-0 od Fejnorda najteži poraz u 124 godine Izvor: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fejernod je pobijedio Ajaks 6:0 u derbiju, uputivši čak 30 šuteva ka golu, a 15 u okvir Sa druge strane, tim iz Amsterdama samo je jednom poslao loptu ka golu domaćina i bio je u okvir, mada to nije utjeha, niti može da bude. "Kopljanici" su pretrpjeli poraz sa šest golova razlike prvi put u klupskoj istoriji, a osnovani su 18. marta 1900. godine!

Golove za Fejenord dali su Brazilac Igor Paišao (20) u 34. minutu, dvostruki strijelac Jankuba Minteh u 35- i 56. minutu, slovački defanzivac David Hancko u 46 i Holanđanin Kvinten Timber. Dakle, samo jedan igrač stariji od 2000. godišta!

Fejenord je drugi put ove sezone deklasirao Ajaks, jer je prethodni derbi u septembru završen pobjedom Fejenorda 4:0. Lako je izračunati da je ukupni skor 10:0, kao što je lako vidjeti da Ajaks i ne podsjeća na tim koji je prethodnih godina na čulu sa srpskim asom Dušanom Tadićem dominirao u Ajaksu. Sada je posrnuli velikan tek na šestom mjestu tabele, sa 45 osvojenih bodova i sa čak sedam poraza uz isto toliko remija. Prvi je PSV sa 33 boda više od Ajaksa, a Fejenord je drugi i zaostaje devet poena za liderom.

Tokom svoje oproštajne sezone u Ajaks, Dušan Tadić je prije odlaska u Fenerbahče rekao da bi u klubu trebalo da se pogledaju svi u ogledalo, ali njegove riječi očigledno nisu shvatili.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC