• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski u nastavku osvojio Gabelu! "Plemići" odložili šampionsko slavlje Borca!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Zrinjski nije uspio da otključa mrežu Filipa Vasilja u prvom poluvremenu, ali je u nastavku na krilima Marija Ćužea, dvostrukog strijelca, stigao do ubjedljive pobjede u 31. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 GOŠK Zrinjski 31. kolo PL BiH Izvor: HŠK Zrinjski

Nakon ubjedljive pobjede u Tuzli (2:6), Borac je na kratko pobjegao Zrinjskom na osam bodova razlike i dao zadatak "plemićima" da u Gabeli moraju da pobijede ukoliko žele da zadrže kakve-takve šanse u trci za titulom.

Izabranici Željka Petrovića su odgovorili na izazov i deklasirali GOŠK na stadionu "Perica Pero Pavlović", ali tek u drugom poluvremenu.

GOŠK - ZRINJSKI 1:4 (0:0)

Mostarci su prvi zaprijetili u Gabeli već u četvrtom minutu kada je golman Filip Vasilj odbranio šut Mariju Ćužea, potom je stativa bila saveznik GOŠK-a nakon udarca Igora Savića u 18. minutu.

Okvir gola pogađali su i domaći fudbaleri, tačnije Ivan Ikić je uzdrmao prečku u finišu prvog poluvremena.

Zrinjski je mnogo ozbiljnije ušao u drugo poluvrijeme i već na početku osigurao pobjedu nakon što je domaću mrežu dva puta u dva minuta pogađao Mario Ćuže.

Deset minuta kasnije Tomislav Kiš je šutirao sa ivice kaznenog prostora, dotad odlični golman Vasilj nije najbolje reagovao i lopta je odsjela u mreži - 0:3.

GOŠK je uspio u 65. minutu da smanji rezultat preko Josipa Miličevića, nakon gužve u kaznenom prostoru, ali ne i da izbjegne 15. ovosezonski poraz.

Štaviše, petrovićev tim je u sudijskoj nadoknadi kompletirao "poker" golova nakon što je Ivan Jukić glavom postavio konačnih 1:4.

Mostarski tim je ovim trijumfom smanjio prednost Borca na "minus pet" bodova pa će priliku da osigura treću titulu šampiona BiH u istoriji, banjalučki klub imati u naredni ponedjeljak kada na Gradskom stadionu gostuje Igman iz Konjica.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC