• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedam miliona evra stiže na Marakanu! Zvezda potvrdila da je prodala jednog od najboljih igrača

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Osman Bukari napušta Crvenu zvezdu poslije dvije godine.

 FK Crvena zvezda prodala Osmana Bukarija Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda se već rastala sa Aleksandrom Dragovićem, Zoranom Popovićem i Nemanjom Milunovićem, a sada je potvrdila i prvi transfer ovog ljeta. "Marakanu" napušta Osman Bukari koji prelazi u američki Ostin, a prema ranijim najavama Zvezda će za njega zaraditi oko sedam miliona evra.

"Još od prvog sprinta na Marakani si nam pokazao koliko ćeš da juriš za Zvezdnim uspjesima. A kada si postigao jedan od najljepših golova u istoriji vječitih derbija, znali smo da je to to i da si rezervisao posebno mjesto u srcima svih zvezdaša. Golom protiv Mančester Sitija si cijelom svijetu pokazao ono što smo mi dobro znali - Osman Bukari je fantastičan fudbaler. Nakon 91 utakmice i 28 golova čistog uživanja u tvojoj igri, vrijeme je da se oprostimo. I da, Zvezda će zauvijek biti tvoja kuća! Hvala za sve, Buka!", stoji u oproštajnoj poruci Crvene zvezde od Bukarija.

Ove sezone Bukari ima "dabl-dabl" učinak od 10 golova i 10 asistencija, a ukupno na 78 utakmica za Zvezdu u dvije sezone upisao je 25 golova i 20 asistencija uz četiri osvojena trofeja i učešće u Ligi šampiona.

Bukari je u Crvenoj zvezdi od ljeta 2022. godine kada je stigao iz Genta za tri miliona evra, a od tada je ozbiljno uvećao svoju tržišnu vrijednost. To se posebno odnosi na izdanja u Ligi šampiona protekle jeseni, kada je sa dva gola i dvije asistencije bio najbolji igrač crveno-bijelih u elitnom takmičenju.

Podsjetimo, Zvezda je inače zimus odbila 10 miliona evra za njega i sada ga prodala za manje, ali iz kluba ističu da su to svjesno uradili pošto je najvažnije bilo da se osvoji šampionska titula u Srbiji.

Potencijalna zamjena za Osmana Bukarija mogao bi da bude Nemanja Radonjić, koji je napustio Majorku. Za sada je u redove šampiona stigao samo Luka Ilić.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC