• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo Evropsko mi je posljednja šansa, znam šta me čeka! Englez otvorio dušu pred Srbiju - pamtite Fabija Kapela?

Autor Mladen Šolak

Engleski selektor Geret Sautgejt potpuno iskren u obraćanju javnosti

 Geret Sautgejt izjave pred EURO 2024 Izvor: GEORGI LICOVSKI/EPA

Selektor reprezentacije Engleske Geret Sautgejt potpuno iskreno je priznao pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj da je malo vjerovatno da ostane ako ne osvoji titulu sa svojim timom

"Ako ne trijumfujemo, vjerovatno neću više biti ovdje. Tako bi ovo mogla da bude moja posljednja prilika. Ako želimo da budemo veliki tim i ako želim da budem trener na vrhunskom nivou, onda je neophodno da budete pravi u velikim trenucima", kazao je Sautgejt, kome ugtovor ističe u decembru.

Sautgejt je selektor od 2016. godine i odlaska Sema Alardajsa. Predvodio je ekipu do polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji, potom do finala Evropskog prvenstva 2021. i poraza na penale protiv Italije, a potom je "Gordi Albion" vodio i na Mundijalu u Kataru, gdje je Engleska ispala u četvrtfinalu protiv Francuske.

Prvi meč na turniru njegov tim igraće u nedjelju u Gelzenkirhenu protiv Srbije.

"Vjerujem da će polovina selektora posle turnira otići - takav je međunarodni fudbal. Ovdje sam skoro osam godina i znam da ne možete da stojite ispred publike i tražiti da urade još samo malo za vas, jer će u nekom trenutku izgubiti povjerenje u vašu poruku", kazao je on.

Zašto nije potpisao novi ugovor pred Evropsko prvenstvo? "Razlog je to da bi bilo još više kritika, koje bi stvorile dodatni pritisak na tim. Engleska je to jednom uradila sa Fabijom Kapelom i nastala je velika drama pred turnir. Zato je bolje da pogledate kako stoje stvari poslije turnira", dodao je Sautgejt.

Poslije meča protiv Srbije, Engleska će četiri dana kasnije igrati protiv Danske u Frankfurtu 20. juna, a 25. juna igraće protiv Slovenije u Kelnu. Dvije ekipe iz grupe imaće siguran prolaz u nokaut fazu, a trećeplasirati će otići ako bude među četiri najuspješnije trećeplasirane.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC