• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EURO 2024: Danas dvije utakmice - Kristijano juri rekorde, a svi gledaju čudo sa Kavkaza

Nastavlja se spektakularni Euro 2024, a sigurno je da će oba meča privući veliku pažnju! Sa jedne strane tu je regionalni derbi, a sa druge Kristijano Ronaldo.

 Euro 2024 Turska Gruzija Portugal Češka Izvor: MN PRESS

Euro 2024 u Njemačkoj ulazi u drugu fazu, neće se više igrati tri meča dnevno već dva. Od 15 časova nema meča, tako da ćemo gledati posljednje dvije utakmice prvog kola. Od 18 časova na teren će Turska i Gruzija, a od 21 Portugal i Češka.

Apsolutni autsajder je debitant na velikim takmičenjima Gruzija, apsolutni favorit Portugal sa Kristijanom Ronaldom, ali vidjeli smo na primjeru Belgije da nema odmora favoritima na ovom prvenstvu.

TURSKA - GRUZIJA

Izvor: EPA-EFE/TAMUNA KULUMBEGASHVILI

Turci su veliki favorit na ovom meču, iako je Gruzija sa novom generacijom mladih igrača napravila čudo i plasirala se na Euro. Naravno da je tu glavna zvijezda Kviča Kvarachelija, ali nije ovaj tim samo Kviča. Golman Valensije Giorgi Mamardašvili je nova zvijezda i traže ga veliki klubovi, tu je kapiten Guram Kašija u odbrani, kao i mlada osovina veznog reda Kočorašvili - Davišvili - Čakvetadze. Kada su Turci u pitanju kao i obično osnova su igrači iz velikih istanbulskih klubova, a velika nada je Arda Giler iz Real Madrida kao kreativna snaga. Tu je naravno i Hakan Čalhanoglu kao i Orkun Kokču, ali problem postoji u odbrani. Čaglar Sojunču i Ozan Kabak su povrijeđeni i moraće selektora da nađe novi štoperski tandem.

PORTUGAL - ČEŠKA

Izvor: EPA-EFE/JOSE COELHO

Sve se ovdje i dalje vrti oko Kristijana Ronalda. Najbolji strijelac u istoriji Eura sa 14 golova na prvenstvima Evrope je i dalje udarna igla tima u kome sve pršti od kvaliteta. Od Rubena Dijaša, Kansela i iskusnog Pepea pozadi, preko kompletnog veznog reda sa Palinjom, Brunom Fernandešom, Bernardom Silvom, Mateušom Nunješom Vitinjom, Rubenom Nevešom i ostalima preko napada gdje su pored Kristijana, Feliks, Žota, Ramos, Leao... Sa druge strane Česi obećavaju tvrd meč kao i uvijek kad su na velikoj sceni. Najveće zvijezde su sigurno kapiten Tomaš Souček iz Vest Hema, dvojac napadača Bajera Adam Hložek i Patrik Šik, kao i Matej Kovarž, ali Česi će probati da tvrdo i disciplinovano spriječe Kristijana i ekipu da dođu do gola.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC