• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Husref Musemić vratio se u Igman!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iskusni stručnjak drugi put u karijeri na klupi kluba iz Konjica.

 Husref Musemić Izvor: PROMO/FK Igman Konjic

Nestvarno zvuči činjenica da ovog ljeta samo dva kluba iz Premijer lige BiH nisu mijenjala trenere - dobojska Sloga (Vlado Jagodić) i GOŠK iz Gabele (Admir Adžem), uz šampione Republike Srpske i Federacije BiH, Radnik i Slobodu, koji su zadržali stručnjake iz prošle sezone sa kojima su podigli trofej u prvim ligama (Velibor Đurić, Zlatan Nalić).

Svi ostali odlučili su se za promjene, a među njima je i Igman. Klub iz Konjica prošle sezone predvodila su čak četiri stručnjaka. Prvenstvo su Konjičani počeli sa Husrefom Musemićem na klupi, zatim je stigao Dženis Ćosić, koji se zadržao samo dva mjeseca, a onda ga je naslijedio Edis Mulalić. Nakon pola godine, stigla je nova promjena, Mulalić je otišao, a sezonu je završio njegov pomoćnik Adnan Elezović.

Ipak, cilj je ostvaren, izboren je opstanak u bh. eliti, a u Igmanu su sada odlučili da na kormilo vrate Musemića. On je zvanično potpisao ugovor i počeće pripreme za novu sezonu.

"ZVANIČNO: Husref Musemić i Dženis Ćosić novi članovi crveno-bijelih Husref Musemić se vraća na poziciju šefa stručnog štaba naše ekipe i biće na čelu Igmana u narednoj sezoni, dok je funkciju sportskog direktora preuzeo gosp. Dženis Ćosić. Dobrodošli nazad!", saopšteno je iz Igmana.

Legendarni fudbaler Sarajeva najbolje rezultate u trenerskoj karijeri bilježio je na klupi "bordo" tima, sa kojim je dva puta bio prvak BiH (2007, 2019) i osvojio dva Kupa BiH (2005, 2019). Osim kluba s "Koševa" i Igmana, trenirao je Tuzlu siti, Mladost Doboj-Kakanj, tuzlansku Slobodu i sarajevski Olimpik.

Nakon odlaska iz Konjica u julu prošle godine bio je bez angažmana, a sada se drugi put u karijeri vraća na klupu Igmana.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC