• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat održao lekciju fudbalerima! Ispao sa EP, ali nije na Ibici i Mikonosu - nego radi u polju!

Autor Dragan Šutvić

Hrvatski fudbaler Martin Erlić ne zaboravlja teško djetinjstvo i uvijek pomaže roditeljima koliko može.

 Martin Erlić radi u polju Izvor: Instagram/martin.erlic/Screenshot

Fudbalski reprezentativac Hrvatske Martin Erlić nije imao uspješno Evropsko prvenstvo u Njemačkoj jer je njegova reprezentacija eliminisana već u grupnoj fazi. Ipak, za razliku od nekih drugih fudbalera, koji su odmah odletjeli na Mikonos ili Ibicu, kao da su jedva dočekali da se za njih završi turnir, Erlić je imao sasvim druge planove i obaveze.

Erlić je snimljen na njivi, odnosno došao je da pomogne svojoj porodici u poljoprivrednim poslovima tokom ljeta, bez obzira što je iza njega Evropsko prvenstvo. Na njemu Erlić nije odigrao ni minut, tako da mu je ostalo snage da pomogne svojim najbližima koji su imali dosta obaveza u polju. Na jednoj od fotografija objavljenoj na Instagramu, vidi se da je Erlić i te kako angažovan i da se ne boji da uprlja ruke.


"Meni je potpuno normalno da pomažem porodici radom na zemlji. Branje višanja ne volim, tu se čovjek baš satare jer su sitne. Bereš ih nekoliko dana, zavisi koliko imaš stabala, od jutra do mraka. Zato volim da kupim krompir. Najdraže mi je kad nas bude desetak u ekipi jer tada ima puno rada, zezancije i komunikacije. I cveklu mi je drago da biram i berem. A to sve radimo za naše potrebe, kako bismo imali domaću hranu. Baš mi se otac žalio kako ne može da jede onu iz prodavnice, smeta mu za želudac. I stvarno je ovo privilegija kad možeš jesti nešto bez aditiva i da nije riječ o industrijskoj proizvodnji", rekao je Erlić jednom prilikom za "Story".

Prema njegovim riječima, imao je teško djetinjstvo i to ne zaboravlja: "Kada sam se rodio, moji su živjeli u štali. Bile su životinje u jednoj prostoriji i od njih nas je dijelio samo jedan zid. Bilo je jako teških trenutaka, čak i skupljanja boca. Koliko danas samo Hrvata skuplja boce... Nije sramota, ali to nikada nisam rekao. Takve neke stvari volim inače zadržati za sebe".

Martin Erlić je inače iz Zadra, a u dresu Hrvatske do sada je zabilježio devet nastupa. Sa svojim Sasuolom je ispao iz Serije A, ali ne treba da brine jer ga uskoro očekuje transfer u veći klub, pa se tako najviše spominje Atalanta.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC