• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandalozna odluka protiv sudije na Evropskom prvenstvu!

Autor Dragan Šutvić

Srpske fudbalerke prikazale odličnu partiju, ali je na kraju meča napravljena velika greška koja bi mogla da košta nacionalni tim.

 euro 2024 ženski fudbal penal engleske protiv srbije Izvor: Streamable.com/Printscreen

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije za igračice do 19 godina ovih dana učestvuje na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, a u drugom kolu grupne faze takmičenja odigrala je neriješeno (1:1) protiv Engleske. Srpkinje su imale prednost zbog pogotka supertalentovane nine Matejić, ali je sve poništila kontroverzna odluka u samom finišu meča - Engleska je dobila penal u 89. minutu, iako veliki broj sudija ovo ne bi okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Jedan od opasnih napada Engleske u finišu meča završen je pokušajem centaršuta, a glavna arbitkinja ovog meča pokazala je na bijelu tačku. Po njenom mišljenju, srpska fudbalerka Milica Stojić odigrala je rukom u kaznenom prostoru, iako snimci jasno pokazuju da se ruka nalazila u prirodnom položaju, uz tijelo i da ga nije činila većim.

Sporna odluka u najmanju ruku, posebno kada se ima u vidu da je dosuđena u posljednjim minutima meča, ali djeluje da je to bio jedini način da Engleska stigne do izjednačena. Mia Enderbi bila je precizna sa bijele tačke, iako je malo falilo da joj Ema Aleksić zaustavi udarac i tako Srbiji donese veliku pobjedu. Pogledajte dosuđeni i realizovani penal

U prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva Srbija je poražena od Francuske (3:1), dok je Engleska ubjedljivo savladala Litvaniju (10:0). Kako je i Francuska bila ubjedljiva protiv Litvanije (6:0), jasno je da bi pobjeda Srbije nad Engleskom srpsku reprezentaciju odvela u drugi dio takmičenja - ovako je preostala samo teorija da se to desi.

U posljednjem kolu takmičenja potrebno je da Francuska što ubjedljivije savlada Englesku, a da reprezentativke Srbije do vrha napune mrežu nemoćne Litvanije koja protiv najboljih timova na kontinentu igra samo zato što je domaćin turnira. Da nije bilo sramnog penala u nadoknadi, Srbiji bi čak i minimalna pobjeda protiv domaćina u poslednjem kolu bila dovoljna za prolaz grupne faze takmičenja.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC