• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krilo odbilo Crvenu zvezdu! Neće u Srbiju, vraća se u Italiju - nastavlja se potraga!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Još je samo jedno pojačanje potrebno Crvenoj zvezdi za formiranje igračkog kadra.

 Rigoberto Rivas ne dolazi u Crvenu zvezdu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Traje potraga Crvene zvezde za poziciju lijevog krila u timu Vladana Milojevića naredne sezone, a u javnost je isplivalo novo ime - istina, ime igrača koji neće pojačati redove srpskog šampiona. Krilni napadač Rigoberto Rivas (25) iz Hondurasa odlučio je da umjesto u Beograd ode u Empoli i tako pojača tim iz Serije A.

Kako prenose mediji iz Hondurasa, dosadašnji fudbaler turskog Hataja želi da ostavi dublji trag u italijanskom fudbalu, a ovo će mu biti druga šansa u karijeri za tako nešto. Rivas je rođen u gradu Balfate u Hondurasu, ali se sa 11 godina preselio u Italiju gdje je njegova majka još ranije emigrirala kako bi pronašla posao. Ponikao je u redovima Fiorentine, igrao za manje klubove poput Sestesea i Prata, bio član Intera iz Milana, išao na pozajmice u Brešu, Ternanu i Ređinu, a u tom klubu ostavio je i najbolji utisak tokom karijere. Ipak, prethodna sezona u Turskoj pomogla mu je da privuče pažnju timova iz Serije A, ali i Crvene zvezde koja je pokušala da ga angažuje.

Tokom jedine sezone van Italije Rigoberto Rivas je odigrao 32 meča za Hataj u svim takmičenjima, uz učinak od pet pogodaka i četiri asistencije. Najčešće je nastupio na mjestu lijevog krila, ali je povremeno igrao kao lijevi bek ili desno krilo. Da stvari budu čudnije, nekoliko puta je nastupio i kao desni bek u redovima turskog tima.

Rivas je već godina u nacionalnom timu svoje zemlje, za reprezentaciju do 23 godine odigrao osam mečeva i nastupio je na Olimpijskim igrama u Tokiju prije tri godine. Od 2019. godine je seniorski reprezentativac Hondurasa i do sada je nastupio na 21 meču za svoju reprezentaciju, bez postignutog gola.

Crvena zvezda će očigledno morati da nastavi potragu za krilnim napdačem koji će popuniti mjesto u timu Vladana Milojevića. Tokom ljeta je već stigao Puma Rodrigez, ali su propali pokušaji da se angažuju Giorgi Arabidze, Fakundo Tores, Viktor Đukanović, Felisio Milson, Lorenco Enali... Da li Zvezdi ponestaje rješenja?

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC