• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U zvorničkoj Drini ogorčeni na sudiju iz Banjaluke: Poništio nam dva čista gola i nije svirao penal!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Drina iz Zvornika će uložili zvaničnu žalbu na suđenje Banjalučanina Danka Butulije na meču Prve lige Republike Srpske protiv Slobode iz Novog Grada.

 Fk Drina Zvornik saopštenje zbog suđenja Danka Butulije Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Utakmica drugog kola šampionata Srpske u Zvorniku između domaće Drine i Slobode iz Novog Grada okončana je remijem 1:1, ali se zvornički klub u ponedjeljak povodom lošeg i tendencioznog suđenja oglasio zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Fudbalski klub „Drina“ Zvornik posle odigranog 2. kola M:tel Prve lige Republike Srpske i dešavanja na utakmici FK Drina (Zvornik) – FK Sloboda (Novi Grad), nakon održavanja hitne sjednice Upravnog odbora kluba , izdaje sledeće saopštenje za javnost:

Upravni odbor FK „Drina“ Zvornik, na sjednici održanoj dana 18.8.2024. godine, analizirao je dešavanja sa utakmice drugog kola Prve lige Republike Srpske između FK „Drina“ Zvornik i FK „Sloboda“ Novi Grad.

FK „Drina“ se do sada nikada na ovaj način i ovakvim povodom nije oglašavao, međutim, utakmica u subotu je izazvala toliko komentara i kontroverzi za koje smo na žalost prije utakmice imali „najava“ da se može očekivati fudbalska krađa. FK „Drina“ je posljednjih godinu dana preduzeo niz aktivnosti na stvaranju ambijenta za povratak publike na stadion i u protekloj sezoni bili smo ekipa koja je imala najbolju posjetu u ligi.

Utakmica u subotu, nažalost, pokazala je da se u fudbalu u Republici Srpskoj ništa nije promijenilo iako smo imali obećanja da će novoj sezoni doći do promjena, prije svega u pogledu veće pravičnosti i poštovanju klubova u odnosu na ranije sezone kada je svima bilo jasno da se fudbal u Republici Srpskoj igrao zbog Saveza i sudija.

Upravni odbor FK „Drina“ Zvornik, nije i neće se baviti protivničkom ekipom i njenim predstavnicima jer svako bira način na koji će predstavljati svoju ekipu iako fudbalska javnost očigledno dobro poznaje stanje u fudbalu u Republici Srpskoj i čime se bave pojedinci koji predstavljaju pojedine klubove.

Želimo da istaknemo da smo poslije utakmice dobili čitav niz poziva i podrške velike većine klubova kojima je očigledno jasno u kom pravcu počinje da se odvija nova sezona.

FK „Drina“ Zvornik je prethodnih sezona imao uspone i padove, dobijao i gubio utakmice, kako kod kuće tako i u gostima, bili smo i nezadovoljni više puta suđenjem, bilo je i suđenja u našu korist, a na štetu protivničkih ekipa, ali nikad nismo i nećemo podržavati da se bilo ko namjerno šteti. Smatramo da su i sudijske greške sastavni dio igre ako nisu namjerne i tendenciozne.

Međutim, na utakmici u subotu, 17.8.2024. godine, od samog starta utakmice glavni sudija Danko Butulija iz Banjaluke je tendenciozno vodio utakmicu gdje je svima dao do znanja zbog čega je došao u Zvornik i poslao poruku gostujućim igračima da mogu da rade šta hoće. Zvornička publika, koja slovi za relativno tihu i gdje nikada nije bilo toliko burnih negodovanja, toliko je bila razočarana da je i drugi dan poslije utakmice glavna tema u gradu suđenje na pomenutoj utakmici i to u negativnom kontekstu.

Posebno je upečatljivo bilo suđenje u posljednjih 15 minuta utakmice. Puno je detalja koji su izazvali revolt kod gledalaca i svih prisutnih na stadionu, a izdvojićemo činjenicu da je naša ekipa dobila sedam žutih kartona, od čega četiri zbog prigovora, a svi prigovori su se odnosili na skandalozne odluke sudije. Takođe, svaki grub start nad našim fudbalerima je sviran sa par sekundi zaostatka nakon burne reakcije publike, na asistenciju publike glavni sudija je prekidao igru zbog signalizacije pomoćnog sudije (na koga glavni sudija nije obraćao pažnju) itd. Za iste stvari (šutiranje lopte poslije zvižduka) našim igračima je dijelio žute kartone, a za još očiglednije iste situacije gostujućih fudbalera, istima je gledao „kroz prste“ i istovremeno našim fudbalerima koji su na to ukazivali dijelio žute kartone. Kada bi na grubu igru gostujuće ekipe koja nije sankcionisana kartonom, na isti način odgovorili naši fudbaleri, uslijedili bi žuti kartoni za naše fudbalere.

Kulminacija je uslijedila u posljednjih 15 minuta, kad je glavni sudija na zaprepaštenje naših fudbalera i cjelokupne publike, poništio dva pogotka naše ekipe zbog navodnih prekršaja u napadu i odbijanja da svira očigledan jedanaesterac za našu ekipu.

Hoćemo da vjerujemo da ova utakmica nije rezultat unaprijed pripremljenog scenarija, a što će se brzo prepoznati, i nadamo se da će FS RS oštro sankcionisati nepravde koje se čine bilo kom klubu, a sve u cilju spasa fudbala u Republici .
Fudbalski klub „Drina“ Zvornik uložiće zvanično žalbu na suđenje Danka Butulije sa jasno navedenim, vjerujemo, svjesnim greškama koje su uticale na konačan rezultat utakmice", navedeno je u saopštenju Zvorničana.

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC