• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dule Savić: Puna "Marakana" će pogurati Zvezdu u Ligu šampiona

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dušan Savić uvjeren je da će crveno-bijeli uspjeti da u revanšu protiv norveškog Bode Glimta nadoknaditi gol minusa iz prve utakmice (2:1).

 Dule Savić: Crvena zvezda će uz pomoć navijača proći u Ligu šampiona Izvor: MN PRESS

"Što bi rekao Miljan Miljanić 'rezultat je aktivan'. Nema više pravila gola u gostima, neće biti dovoljno da postignemo samo jedan, ali uveren sam da ako 'Marakana' bude ispunjena do posljednjeg mjesta i navijači pruže podršku kakvu samo oni mogu možemo zajedno da slavimo plasman naše Zvezde u Ligu šampiona. Čuo sam i za akciju da svi na utakmicu dođu u dresovima, tako da će to biti pravi crveno-bijeli spektakl", naveo je Savić za klupski sajt.

Legendarni golgeter bio je akter jednog od najvećih preokreta u istoriji kluba kada je u sezoni 1978/79 Dinamo iz Berlina stigao na "Marakanu" poslije 5:2 u prvom meču.

"Svaki put kad se sjetim ove utakmice i dalje mi je nevjerovatno šta smo postigli. Nakon poraza u Njemačkoj, Dinamo je poveo u prvom poluvremenu, te su oni nakon prvih 45 minuta u Beogradu vodili ukupnim rezultatom 6:2. Ipak, nismo odustajali, vjerovali smo da bi nas dva brza gola vratila u igru. Na kraju smo postigli četiri i zasluženo prošli dalje, a ta utakmica nam je bila odskočna daska koja nas je vodila sve do finala sa Borusijom iz Menhengladbaha", prisjetio se Savić.

Crveno-bijeli su tada bilježili najveću posjetu, a dotakao se anegdote vezanog za navijača koji nije vjerovao u Zvezdu i napustio je teren poslije prvih 45 minuta.

"Druga su vremena u pitanju. Tada nas je poslije teškog poraza u Berlinu na 'Marakani' sačekalo više od 70 hiljada ljudi, što je bio prosjek te sezone kada su u pitanju evropske utakmice. Znali su da su oni naša najveća snaga, što se na kraju pokazalo kao tačnim. Znam da je par ljudi otišlo sa zapada na poluvremenu, a jedan od navijača koji je napustio stadion i dan danas žali što nije prisustvovao istorijskom preokretu Crvene zvezde", zaključio je on.

(MONDO/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC