• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip Kostić otkrio zašto je potpisao za Fenerbahče: Došao sam zbog prijatelja Dušana Tadića i trenera Žozea Murinja

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Doskorašnji reprezentativac Srbije Filip Kostić priznao je da je igranje sa prijateljem Dušanom Tadićem pod vođstvom Žozea Murinja jedan od glavnih razloga zašto je iz Juventusa prešao u Fenerbahče.

 Filip Kostić: Došao sam u Fenerbahče zbog Dušana Tadića i Žozea Murinja Izvor: X/Fenerbahce

Kostić je stigao u istanbulski klub na pozajmicu do kraja sezone nakon što nije bio u planovima trenera Juventusa Tijaga Mote.

"Veoma sam uzbuđen što sam došao i jedva čekam da treniram sa svojim novim saigračima", rekao je Kostić u svom prvom intervjuu kao fudbaler Fenerbahčea.

Prema njegovim riječima, od prvog dana prelaznog roka želio je da dođe u Fenerbahče zbog doskorašnjeg kapitena "orlova" Dušana Tadića s kojim je prijatelj.

"Činjenica da su tu Dušan Tadić i Žoze Murinjo jedan je od najvažnijih razloga. Tadić je jedan od mojih najbližih prijatelja, sa njim sam proveo dosta vremena u reprezentaciji, tako da mi je drago što ću ponovo igrati sa njim za Fenerbahče. Rad sa Žozeom biće veliko zadovoljstvo jer je on jedan od najboljih trenera na svijetu. Nadam se da ćemo zajedno nešto osvojiti. Daću sve od sebe", dodao je srpski krilni fudbaler.

Italijanski mediji prenose da će Fener isplaćivati punu platu Kostiću tokom pozajmice, što će omogućiti klubu iz Torina uštedu od tri miliona evra.

Kostić je u karijeri branio boje Radničkog iz Kragujevca, holandskog Groningena, te njemačkih ekipa Štugart, Hambruger i Ajntraht iz Frankfurta. U dresu "orlova" zabilježio je 64 nastupa i postigao tri gola.

Bio je učesnik Evropskog prvenstva u Njemačkoj ovog ljeta, ali se povrijedio već na prvoj utakmici Srbije protiv Engleske, a nakon EURO 2024 se oprostio od nastupa za srpski nacionalni tim.

Inače, klub iz Istanbula je svojevrsna kolonija fudbalera iz nekadašnje Jugoslavije - osim Kostića i Tadića, tu je i kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko, kao i golman selekcije Hrvatske Dominik Livaković, pa Kostić ne bi trebao da ima problema sa adaptacijom u novu ekipu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC