• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbalski majstor zaplakao jer je kraj!

Nećemo više gledati Andresa Inijestu u kopačkama, ali njega od fudbala ništa ne može odvojiti.

 Andres Inijesta završio karijeru Izvor: X/andresiniesta8/printscreen

Završena je jedna od najvećih karijera u fudbalskoj istoriji - potrajala je dugo, kako bismo mogli dovoljno da uživamo u igri Andresa Inijeste, po mišljenju mnogih najboljeg veznog fudbalera u ovom milenijumu. Dugogodišnji španski reprezentativac emotivnom porukom oprostio se od aktivnog igranja fudbala, a u spotu koji je podelio na društvenim mrežama vide se još neka dobro poznata lica.

"Za mene, fudbal je bio...", rekao je Andres Inijesta i to je sve što je uspeo da izgovori na početku emotivnog snimka. Vidjele su se suze na licu fudbalskog majstora kakvi danas ne postoje, a iako je želio da ih sakrije nije u tome uspio. Mnogo mu je bolje išlo da sakrije loptu veznom redu protivnika, pa da po nekoliko minuta ne mogu da je nađu. O tome kako je izgledao na terenu dovoljno govori što su klinci u Španiji željeli da budu ćelavi poput njega!

Luis Enrike će reći da je za njega Andres Inijesta isti kao ono igranje na ulici u dječačkim danima, ikada majka sa prozora ne može da te doviče ni nakon što je pao mrak a lopta se ne vidi. Pep Gvardiola će reći da je Andres Inijesta imao kvalitete koji su najbitniji i da su mu njegove riječi davale snagu da nastavi dalje sa poslom. Ovako je završena jedna velika fudbalska karijera:

Andres Inijesta rođen je u mjestu Fuentealbilja blizu Albasetea, gdje je i počeo svoju karijeru. nakon dvije godine u mlađim kategorijama već sa 12 se preselio u Barselonu i poslao dio jedne od najčuvenijih fudbalskih škola na svijetu. Poslije četiri godine dobio je priliku u Barseloni B, zatim šansu i u prvom timu, a deo slavnog španskog kluba ostao je sve do 2018. godine. Posljednje sezone karijere proveo je u dresu Visel Kobea u Japanu, odnosno Emirata u kojima je odigrao jednu sezonu.

Sa ekipom Barselone osvojio je devet šampionskih titula, šest trofeja u Kupu Kralja, pet Superkupova Španije, četiri Lige šampiona, dva UEFA Superkupa i tri FIFA Svjetska prvenstva za klubove. I u Japanu je osvojio tri trofeja na klupskom nivou, dok je sa reprezentacijom Španije takođe bilježio nevjerovatne rezultate. Bio je prvak Evrope sa reprezentacijama do 16 i 19 godina, a zatim i dvostruki prvak Evrope u seniorskoj konkurenciji. Sada već davne 2010. godine osvojio je i Mundijal - u 116. minutu protiv Holandije bio je jedini strijelac finalnog meča u Južnoj Africi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC