• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Sarajeva: Karakter, karizma i znanje!

Autor mondo.ba

Otkako je naslijedio Roberta Jarnija na klupi Sarajeva, Dženan Uščuplić nije osjetio gorčinu poraza, a kruna njegovog kratkog boravka na mjestu trenera je osvojeni Kup Bosne i Hercegovine.

Hrvatski stručnjak Robert Jarni je početkom sezone preuzeo ekipu sa Koševa da uz pomoć kapitala malezijskog milijardera Vinsenta Tana osvoji dugo čekanu titulu prvaka BiH.

Međutim, pod njegovim vođstvom Sarajevo nije igralo fudbal koji zaslužuje renome kluba, pa se rukovodstvo zahvalilo Jarniju na saradnji, a titula otišla u Mostar u vitrine Zrinjskog. Na Jarnijevo mjesto postavljen je Dženan Uščuplić, koji je nosio dres bordo kluba i za par mjeseci upisao impresivan učinak bez ijednog poraza!

Kruna sezone došla je u petak, kada je Sarajevo u revanš utakmici savladalo Čelik na stadionu Asim Fehatović Hase (3:1) i ukupnim rezultatom 5:1 osvojilo peti trofej Kupa BiH u istoriji i to poslije devet godina posta!

"Ovo su karakterni momci, momci koji znaju da igraju fudbal i momci koji imaju karizmu. U ovih sedam-osam utakmica nismo poraženi, presrećan sam", rekao je odmah poslije utakmice Uščuplić za BHT 1.

Šef struke Sarajeva je danas ušao u istoriju kao prvi trener, koji je i kao igrač podizao pehar Kupa BiH.

"Srećan sam, posebno jer sam rođen u ovom gradu, što sam igrao u dresu Sarajeva i što sam osvojio trofej i kao trener. Zato mi je sve ovo još draže. Hvala svima u klubu, hvala divnim navijačima kojima poklanjam ovaj trofej", dodao je trener bordo ekipe.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC