• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Imam mnogo ponuda…

Autor mondo.ba

Selektoru Bosne i Hercegovine Safetu Sušiću u nedjelju je istekao ugovor sa Fudbalskim savezom BiH. "Imam puno ponuda iz inostranstva. Još nisam pristao na razgovore. Hoću da se odmorim nekoliko dana", kaže Pape.

 Sušić: Imam mnogo ponuda… Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Selektor "zmajeva" izjavio je da će odlučiti u narednih nekoliko dana o tome da li će i dalje ostati na ovoj funkciji i predvoditi selekciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

"Imam puno ponuda iz inostranstva. Dobio sam poruke i pozive od menadžera svakog dana, ali nisam razmišljao o tome, niti odgovarao na njih. Još nisam pristao na razgovore. Hoću da se odmorim nekoliko dana. Bilo bi nezgodno da sada idem negdje. Ne želim žuriti i nemam razloga za to", rekao je Sušić za sarajevsko "Oslobođenje".

Strateg BiH je naglasio da ne može biti zadovoljan nastupom "zmajeva" na 20. Svjetskom prvenstvu u Brazilu, na kojem su zauzeli treće mjesto u grupi F sa tri boda, zabilježivši trijumf nad Iranom od 3:1 i poraze od Argentine 1:2 i Nigerije 0:1.

"Sami smo sebi postavili cilj, a to je da prođemo u drugi krug. Nema smisla učestvovati Na Mundijalu bez ambicija. Nismo ispunili cilj, a trebalo nam je malo sreće i kvalitetnije igre u drugoj, ključnoj utakmici nas protiv Nigerije. Sudijska nepravda uticala je na našu eliminaciju. Da smo poveli, uvjeren sam da se ne bi desio preokret. Jedina smo reprezentacija koja se nije kvalifikovala u osminu finala jer je oštećena".

Najbolji fudbaler BiH svih vremena istakao je da je za prolaz među 16 najboljih selekcija na planeti nedostajalo bolje suđenje u drugom meču protiv prvaka Afrike i bolja igra vrhunskih igrača.

"Muhamed Bešić i Toni Šunjić bili su naši najbolji igrači na Mundijalu, ne računajući golmana Asmira Begovića, kojem se nema šta prigovoriti. To je bila i naša nesreća. Izuzev Miralema Pjanića, ostali glavni fudbaleri BiH odigrali su ispod nivoa u duelu sa Nigerijcima. Ne bih o imenima. Rukovodstvo Saveza nije odredilo kao cilj prolaz u osminu finala po svaku cijenu, nego da pokušamo odigrati što bolje, što znači da nismo bili pod imperativom".

Sušić je naglasio da se osjećao i neprijatno kada je vidio veliki broj navijača naše selekcije na Aerodromu u Sarajevu po povratku "zmajeva" sa prvog nastupa na SP.

"Mada se nismo plasirali dalje, ovoliki broj ljudi na dočeku pokazuje da su oni srećni i zadovoljni. U sve tri utakmice na Mundijalu igrali smo napadački i otvoreno, sa puno šansi, pogotovo protiv Argentine i Irana".

VAHA JE VELIKI

Prvi selektor pod čijim vođstvom je BiH izborila plasman na najjaču svjetsku fudbalsku smotru obradovan je podvigom Alžira Vahida Halilhodžića, koji je ostvario istorijski uspjeh prolazom u osminu finala šampionata svijeta.

"Alžir je zabilježio fenomenalan uspjeh. Zaslužio je da se nađe među 16 najboljih reprezentacija. U prvom meču protiv Belgije odigrao je dobro, iako je izgubio. Potom je briljantno pobijedio Južnu Koreju sa 4:2, da bi se protiv Rusije vratio poslije negativnog rezultata. Ne čudim se dometu Alžiraca. Vaha je veliki igrač i stručnjak. Čestitam mu i želim sreću u narednim utakmicama. Istorija se ponavlja. Alžir je savladao Njemačku sa 2:1 u grupnoj fazi SP 1982. godine u Španiji, ali nije prošao dalje. Nadam se da će iznenaditi Njemačku. Sve je moguće. Ući će rasterećeno i bez straha u meč osmine finala u kojoj je Njemačka favorit", zaključio je Sušić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC