• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko ostaje u Sitiju za 150.000 funti sedmično?

Autor mondo.ba

Napadač Bosne i Hercegovine Edin Džeko dogovorio je novi četvorogodišnji ugovor sa Mančester sitijem po kojem će sedmično zarađivati 150.000 funti!

Kako prenose engleski mediji, napadač "građana" je pristao na uslove iz prethodnog ugovora po kojem je svake nedjelje bogatiji za 150.000 funti i svoj potpis će staviti na novi ugovor do ljeta 2018. godine.

Džeko je po dolasku na "Itihad" bio pomalo u nemilosti kod tadašnjeg menadžera Roberta Manćinija, ali je uprkos skromnijoj minutaži postigao 16 golova. Po dolasku Čileanca Manuela Pelegrinija na klupu dobijao je više prilika da se pokaže, pa je njegov golgeterski saldo porastao na 23 pogotka odnosno 26 u svim takmičenjima.

Nakon što su povrede zaradili Serhio Aguero i Alvaro Negredo, Pelegrini je odlučio da Džeko mora ostati u Sitiju iako su za njegove usluge bili zainteresovani italijanski klubovi Inter i Milan, ali i njemačka Borusija Dortmund.

"Mogu samo da kažem da sam jako sretan u Sitiju i u ovom trenutku pregovaramo o novom ugovoru. Vidjećemo što će se desiti, ali jako je važno da sam srećan ovdje", izjavio je centarfor "zmajeva" prije nekoliko dana uz opasku da je "najvažnije što menadžer ima u njega povjerenje".

Džeko će tako postati treći igrač engleskog kluba koji će produžiti saradnju sa građanima nakon što su parafe na svoje ugovore stavili Aleksandar Kolarovi i Samir Nasri.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC