• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Borusije oduševljeni Sarajevom

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Čuo sam da u Sarajevu ima još jedan klub koji podržava Borusiju u današnjoj utakmici. Lijepo je čuti da navijači Borusije Menhengladbah imaju prijatelje u Sarajevu, rekao je Peter Mingram, jedan od brojnih navijača njemačkog tima.

Nekoliko stotina navijača Borusije Menhengladbah danas se dobro zabavlja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gdje će renomirani njemački klub večeras na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo igrati prvu utakmicu plej-ofa Lige Evrope protiv Sarajeva.

Većina ih je, prije dolaska u fan-zonu na platou ispred KSC Skenderija, dan provela u starom dijelu grada i u šetnji centralnim ulicama prestonice BiH gdje su se družili sa Sarajlijama.

"Grad je odličan. Ljudi divni. Sretni smo što smo u Sarajevu", istakla je Ingrid iz Menhengladbaha, koja je sa svojim momkom Jirgenom došla u Sarajevo kako bi bodrili "zeleno-crne", dodavši:  

"Ako su fudbaleri Sarajeva dobri kao grad, onda ćemo, nažalost, izgubiti ovdje".

Na platou ispred olimpijske Skenderije među navijačima Borusije vlada odlična atmosfera. Uz svoje navijačke pjesme zagrijavaju se u fan-zoni specijalno napravljenoj povodom njihovog dolaska u Sarajevo.

"Prvi put sam u Sarajevu i jako sam sretan. U BiH je prijateljski narod. Posjetio sam stari grad, gdje su nas svi toplo prihvatili, razgovarali sa nama. Očekujem dobru utakmicu i veliku borbu. Sarajevo igra dobro, što i mi trebamo uraditi. Prognoziram rezultat 1:1", istakao je u sarajevskoj fan-zoni Mihael Berger, navijač Borusije iz okolice Hanovera.

Da su se Nijemci dobro informisali o fudbalskim dešavanjima prije dolaska u bh. metropolu svjedoče i riječi Petera Mingrama iz Dortmunda, koji ne navija za Borusiju iz svog grada, već večerašnjeg protivnika Sarajeva.

"Čuo sam da u Sarajevu ima još jedan klub koji podržava Borusiju u današnjoj utakmici. Lijepo je čuti da navijači Borusije Menhengladbah imaju prijatelje u Sarajevu. Veoma sam sretan zbog velikog broja navijača Borusije u Sarajevu. Bolji treba da pobijedi. Ako budemo loši nije problem i da izgubimo. No, biće 4:0 za nas. Moramo pobijediti jer treba nam novac", rekao je Mingram.

Utakmica Sarajevo - Borusija Menhengladbah počinje u 20:45 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC