• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đelmić za MONDO: "Preskup" za Borac

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

"U Borcu nisu željeli da nastavimo saradnju jer sam po njihovom mišljenju preskup. Obzirom da nismo našli zajednički jezik, uskočio je Čelik i ispoštovao sve moje zahtjeve", kaže bivši igrač Borca.

 Đelmić za MONDO: "Preskup" za Borac Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Nekadašnji napadač Borca Ognjen Đelmić trenirao je u Banjaluci poslije epizode u Kazahstanu, ali umjesto crveno-plavog dresa "Velikana iz Platonove", u narednoj polusezoni nosiće dres zeničkog Čelika.

Brzonogi krilni fudbaler je potpisao ugovor sa Zeničanima do kraja jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine, a poslije obavljenog posla nije krio radost jer se vratio u klub iz rodnog grada.

"Obzirom da sam rođen u Zenici, čast mi je što sam konačno obukao dres Čelika. Poslije isteka ugovora sješću ponovo sa čelnicima kluba da vidimo šta dalje", izjavio je Đelmić za naš portal.

Prije odlaska u Kazahstan, Đelmić je bio jedan od najboljih igrača Borca, i prirodno, po povratku iz države bivšeg Sovjetskog Saveza vratio se na Gradski stadion s namjerom da se stavi na raspolaganje treneru crveno-plavih Vinku Marinoviću.

Međutim, do dogovora sa Borcem nije došlo…

"U Borcu nisu željeli da nastavimo saradnju jer sam po njihovom mišljenju preskup. Obzirom da nismo našli zajednički jezik, uskočio je Čelik i ispoštovao sve moje zahtjeve".

Borac je od prethodnog ugovora ostao dužan Đelmiću određenu svotu novca, koju je on oprostio klubu. Navodno, riječ je o sumi od oko 10.000 KM.

Đelmić je u karijeri još nastupao za sarajevski Olimpik, Zvijezdu iz Gradačca, zvorničku Drinu, Laktaše i beogradski Rad.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC