• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape: Iznenadili su me "zmajevi", a ne Kipar!

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić ni na konferenciji za štampu nije imao objašnjenje zbog čega je njegov tim poražen od Kipra (1:2) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Kipar je šokirao zeničko "Bilino polje" pogocima Demetrisa Hristofija u 45. i 73. minutu iako su "zmajevi" odlično krenuli i poveli već u šestom minutu preko Vedada Ibiševića.

Popularni Pape je odmah nakon utakmice rekao da su njegovi igrači možda zaslužili jedan bod, ali pobjedu "ni pod razno", a na pres konferenciji je dodao da "nema opravdanje za izgubljenu utakmicu".

"Počelo je kako smo i očekivali, dali smo gol na vrijeme. Kako je utakmica odmicala igrali smo sve lošije, pogotovo nakon primljenog gola i desilo se ono čega smo se pribojavali. Oni su igrali kako smo očekivali, nisu me iznenadili. Moji igrači su me iznenadili načinom na koji su igrali. Nemamo opravdanje za ovaj poraz", rekao je između ostalog Sušić, a prenio sajt Fudbalskog saveza BiH.

Razumljivo, njegov kolega sa klupe Kiprana Haralampos Hristodulu bio je presrećan zbog pobjede i najprije se zahvalio domaćinu na odličnom gostoprimstvu, pa onda prešao na kratku analizu utakmice.

"Nismo počeli dobro, pogotovo u prvih petnaest minuta kada smo primili pogodak i kada je BiH imala priliku za drugi. Minuta 45. je bila važna za nas jer kada smo postigli gol dobili smo samopouzdanje za drugo poluvrijeme".

Naredni kvaliikacioni susret, BiH gostuje Velsu 10. oktobra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC