• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubojević: Oštre sankcije za blamažu protiv Kipra

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Od selektora Sušića očekujem odgovor da li ima konkretan plan, ideju, viziju. Opravdanja me ne interesuju. Treba nam konkretno, pametno rješenje kako prevladati situaciju i vratili se na pobjednički kolosijek", potpredsjednik FS BiH.

"Na sutrašnjoj vanrednoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine jedino što je sigurno je da ćemo izreći oštre sankcije za blamažu fudbalske reprezentacije BiH na startu kvalifikacija za EURO 2016, to jeste poraz od Kipra (1:2)", istakao je Darko Ljubojević, potpredsjednik FS BiH.

Sjednica će biti održana u 14 sati u Sarajevu, a prisustvovaće joj i selektor Safet Sušić, o čijoj bi smjeni 14 članova IO moglo raspravljati već nakon prvog kola kvalifikacionog ciklusa.

"Ništa ne mogu puno reći. Svoje mišljenje želim iznijeti prvo na sjednici Izvršnog odbora FS BiH, pa onda u medijima", kazao je Ljubojević, nakon čega je barem malo otvorio karte:

"Sjednica je sazvana da bi analizirali loš start u kvalifikacijama za EURO 2016 kojim sam razočaran, kao i svaki navijač BiH. No, to je prošlost i koga briga za razočarenje, moje, petog, desetog... Konkretno, od selektora očekujem odgovor da li ima konkretan plan, ideju, viziju... Opravdanja me ne interesuju. Treba nam konkretno, pametno rješenje kako prevladati situaciju i vratili se na pobjednički kolosijek".

Ljubojević nije mogao potvrditi da li će se sutra raspravljati i o Sušićevoj smjeni.  

"Razgovaraćemo, sagledati sve strane i činjenice, te onda vidjeti u kojem će sve pravcu otići. To se nikada ne zna. Na sjednicama se često dešavaju i veliki preokreti", zagonetno je zaključio Ljubojević.

Na sutrašnju sjednicu pozvan je i selektor Sušić, koji je potvrdio dolazak.

"Sjednici će, osim članova Izvršnog odbora, prisustvovati i članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje FS BiH Faruk Hadžibegić, Duško Bajević i Sead Kajtaz. Ivica Osim neće bit na sastanku, jer trenutno boravi u Austriji.“

U novom ugovoru kojeg je Sušić potpisao pred start kvalifikacija za EP piše klauzula na osnovu koje bi selektor mogao biti razriješen dužnosti bez da mu FS BiH isplati ostatak novca, odnosno "omogućava avezu raskid ugovora sa izvršiocem usluga bez dodatnih isplata ukoliko je ostvarenje cilja dovedeno u pitanje".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC